Отборите на Дунав Русе и Верея Стара Загора ще излязат в истински сблъсък на новаци в Първа лига на българския футбол.

Двубоят от първия кръг е от 21.15 часа и можете да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, а можете и да го слушате по Дарик радио.

Мачът ще се играе на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

От лагера на Дунав бяха категорични, че са в пълна бойна готовност за началото на шампионата. „ Настроени сме за добър мач и да се поздравим с победата в неговия край“, заяви треньорът на „драконите“ Веселин Великов ден преди първата среща на отбора в елита на българския футбол след 25-годишно прекъсване.

„Надяваме се обаче повече хора да ни подкрепят в Разград. Имаме нужда от тази подкрепа“, коментира още Великов. Той добави, че е проучил добре състава на Верея.

Наставникът на Верея Александър Томаш взе група от 17 футболисти за гостуването на Дунав. В разширения състав попаднаха двете нови попълнения – Момчил Цветанов и Илиян Йорданов. С отбора не пътува защитникът Мирослав Енчев, който изтърпява наказание от миналия шампионат.

Групата на Верея за двубоя с Дунав: Кристофър Мафумби и Пламен Колев, Илия Мунин, Здравко Илиев, Костадин Слаев, Владимир Зафиров, Георги Ангелов и Педро Еуженио, Иван Винков, Александър Пасченко, Александър Якимов, Светослав Диков, Елиаш Да Силва, Момчил Цветанов, Илиян Йорданов, Методи Костов, Васил Калоянов и Амаду Сокуна.