Новакът в Първа професионална лига Верея Стара Загора записа втората си победа в елита, надделявайки над Ботев Пловдив. Възпитаниците на Александър Томаш се наложиха с минималното 1:0 след гол на Методи Костов. Голът бе дебютен за нападателя в първия футболен ешелон у нас.

Двубоят на стадиона в Стара Загора бе изгледан и от бившия национал Димитър Бербатов, който продължава да бъде без отбор, след като напусна ПАОК.

Двубоят започна двуостро, като в първите няколко минути двата тима направиха няколко интересни атаки, но така и не успяха да се изненадат. Постепенно темпото спадна, а играта започна да се води предимно в центъра на терена.

Домакините успяха да излязат напред в резултата още с първата си по-опасна и интересна атака. Амаду Сукуна получи топката почти на тъчлинията отляво и технично изведе включилия се Илиян Йорданов. Той пое топката и навлезе в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас, който бе успешно засечен от Методи Костов. Голът за новака в елита дойде в 21-ата минута, а попадението бе дебютно за Костов в Първа лига.

Футболистите на Ботев се опитаха да реагират веднага и набързо създадоха две добри положения пред вратата на Пламен Колев. Първо Иван Стоянов пробва да изненада стража на домакините с далечен удар, но изстрелът му не попадна в целта.

Последва нов шанс за „жълто-черните“, който дойде след заучено изпълнение на пряк свободен удар. Тодор Неделев чукна топката към Жоао Паоло, който бе с гръб към вратата, нападателят се завъртя и стреля опасно, но Колев показа класа и парира топката, която впоследствие бе изчистена в корнер.

Гостите от Ботев продължиха да диктуват темпото на терена до почивката, но Жоао Паоло и Фелипе Бризола нямаха късмет пред гола.

Така първата част приключи с минимална преднина за домакините.

Второто полувреме започна с териториален натиск на Ботев Пловдив, а футболистите на Верея се прибраха в своята половина и започнаха да действат на контраатака. В 48-ата минута Бризола бе съборен на границата на наказателното поле от Хасани, но главният рефер бе категоричен, че фаул няма. Футболистите на гостите от Пловдив също не протестираха.

Подобна ситуация имаше малко по-късно и в другата пеналтерия, където Амаду Сукуна имаше претенции за дузпа, но и те останаха неуважени от рефера Валентин Железов. 

„Жълто-черните“ продължиха да владеят инициативата в мача до последния съдийски сигнал, но така и не намериха верния път към гола във вратата на Верея.  

Така Верея записа втората си победа в Първа лига и в същото време нанесе второ поражение за „канарчетата“ от началото на шампионата.