ЦСКА победи Арда с 3:2 в двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за тима от Кърджали бяха дело на Борислав Цонев и Станислав Иванов, а за "червените" точни бяха Юрген Матай, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем. Двубоят се проведе под проливен дъжд на "Арена Арда", а тимът на Стамен Белчев създаде много повече голови положения и заслужено се поздрави с успеха. През втората част ударите бяха 10 на 1 в полза на "червените". След тази победа ЦСКА е вече 2-и с актив от 63 точки, докато Арда остава на 9-а позиция с 39 пункта на сметката си.

startphoto.bg
100 снимки

Първата дора възможност в мача се откри в 5-ата минута. Станислав Иванов получи подаване отдясно, овладя топката и центрира в наказателното поле, където Борислав Цонев отправи удар, който след рикошет излезе в корнер. В 10-ата минута удар от далечна дистанция на Марселино Кареасо не затрудни Анатолий Господинов. 

В 12-ата минута ЦСКА поведе. Тибо Вион центрира от корнер и намери непокрития Юрген Матай. Нидерландецът отправи удар с глава от точката за изпълнение на дузпа и с помощта на гредата вкара за 0:1. 

В 19-а минута Арда организира великолепна атака, след като се получи страхотно центриране от десния фланк, а топката бе свалена към Борислав Цонев, който от точката на дузпата успя да изравни - 1:1

Само две минути по-късно Офор Намди Чинонсо се измъкна по великолепен начин и преодоля Юрген Матей, като шутира от вътрешността на наказателното поле, но Бусато отрази. Станислав Иванов бе пласиран чудесно и успя да реализира с добавка - 2:1 за Арда.

В 31-а минута Джонатан Линдсет опита изненадата от пряк свободен удар, като стреля директно в близкия ъгъл на Анатоли Господинов, но вратарят на Арда внимаваше и успя да спаси. След десетина минути Тобиас Хайнц получи добра топка в наказателното поле и мигновено опита удар с десния крак, но след страхотна намеса на Милен Стоев кълбото профуча над напречната греда на Арда.

В 44-а минута домакините организираха чудесна топка, като отново по десния фланг се разви опасната ситуация, а Борислав Цонев бе намерен на точката на дузпата и бившият състезател на Левски стреля от въздуха, но Бусато се намеси и изби.

start-photo.bg
38 снимки

В 47-а минута Марселиньо Кареасо овладя топка в наказателното поле, но вместо да стреля, даде пас назад, където Тобиас Хайнц бе на стрелкова позиция, а неговият изстрел профуча над напречната греда на Арда. Веднага след това Фаетон направи страхотен индивидуален пробив и отправи шут в далечния ъгъл, но Господинов внимаваше и успя да отрази, а футболист на ЦСКА не успя да направи добавка.

Отбита топка попадна в Тобиас Хайнц в 59-а минута, като той стреля, но бе блокиран. За негов късмет кълбото отново се озова при полузащитника, който този път не сбърка и успя с десния си крак да остави безпомощен Анатоли Господинов - 2:2.

В 67-а минута ЦСКА организира добро нападение по левия фланг, като Матиас Фаетон бе дублиран и пусна къс пас към Санянг, който центрира по чудесен начин, а Улаус Скаршем очакваше топката и я засече, за да оплете кълбото в мрежата на Арда - 3:2 за ЦСКА.

Това бе всичко от този сблъсък, ЦСКА спечели срещу Арда с 3:2

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арда: 1. Анатолий Господинов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 9. Чинонсо Офор, 10. Борислав Цонев, 12. Принц Окезие, 20. Деян Лозев, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков Юруков, 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Иванов

Треньор:Николай Киров

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матай, 22. Енес Махмутович, 3. Сейни Санянг, 15. Тибо Вион, 7. Улаус Скаршем, 21. Амос Юга, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 14. Тобиас Хайнц

Треньор: Стамен Белчев

Съдия: Валентин Железов

Стадион: "Арена Арда"