Новият наставник на Верея Илиан Илиев даде пресконференция преди старта на подготовката за новия сезон. 

"Имахме и други предложения освен това на Верея, с казахстанския тим имахме проблеми, тоест клубът имаше проблеми с лиценза. Ако дойде оферта за нас от друг клуб, това дали ще си тръгнем зависи от нас, ще го преценим, това е важно нещо. Работихме здраво, за да създадем контактите там където бяхме, и ако отново има възможност да ги пропуснеш ако се случат не е добре, но на първата тренировка да обсъждаме такива неща не е добре", коментира Илиев.

Шеф на Верея: Няма да спираме Илиан при оферта от чужбина

"Важното е да съберем футболисти, да направим подготовка, трябва нещата доста бързо да се случат като селекция и като лагери. Верея направи добър минал сезон, сега трябва да направим селекция, имаме две нови момчета, а напускат 7-8, Инкоом, Бандаловски, Милен Танев връщам в тима, познавам го. 16 човека започваме подготовка, ще се опитаме да подобрим постижението от миналата година. Трябват ни 3-4 нови попълнения. Всяка една тренировка е важна, заминаваме на лагер в Говедарци до 30 юни. Контролите почти са уточнени", допълни той.

"Чувствам се добре в Стара Загора, добри спомени имам, приятели, това натежа и при избора ми", каза още Илиев.

Илиан Илиев пое Верея

"Винаги съм бил оптимист, позитивен човек, не съм имал проблеми дори да съм имал негативизъм срещу мен. Утре ще имаме и треньор на вратарите, тъй като имаме два варианта. Желая успех на Томаш в Берое, публиката е претенциозна в Стара Загора, надявам се да успеят", каза Илиев по повод дали би се върнал в Берое.

Пет контроли ще изиграят футболистите на Верея в подготвителния период. 

"Идваме да помогнем на Верея, това си е тръпка, като отбор няма да имаме проблеми. В този нов формат трябва да има един изпадащ тим, от самото първенство никой не се е оплакал, с тези баражи мачовете са интересни, но във футбола ако има справедливост, дали да я търсим в този формат, адреналин ще има, но ако има отбор без точка и без вкаран гол с два баража да оцелее е абсурдно", завърши изказването си наставникът на Верея.