Треньорът на Верея Илиан Илиев заяви след победата с 2:0 над Етър в 16-я кръг на Първа лига, че ако тази седмица не бъдат изпълнени задълженията на ръководството, то в петък на пресконференцията преди мача с Левски, ще разкрие реалната ситуация в клуба.

"Първо адмирации за футболистите, които в ситуацията, в която се намираме отново изиграха мача като мъжки момчета и отговорно. Сега имаме 26 точки и още 4 мача. Важно е, че спечелихме срещу един опитен отбор, който направи мащабна селекция. Мисля, че това, което искахме да използваме - техните празни пространства, се получи. Като цяло пак казвам адмирации за играчите, които успяха да се мобизират, да се вземем в ръце и да спечелим", коментира Илиан Илиев.

"Искам да изиграем сериозно мачовете, които остават. Надявам се тази седмица да има някакво раздвижване. До петък ръководството също да изплати каквото обеща - част от дължимите неща и ако това не се случи в петък на пресконференцията преди мача в Левски, ако стане нужно да се кажат нещата, доста хора няма да повярват за случващото се. Но дано собственикът изпълни задълженията си като собственик", каза още Илиев и продължи:

"Няма да казвам нищо сега. Ако бяхме загубили, щеше да е като оправдание. Всеки си върши работата - ние, футболистите, персонала. Дано се изпълнят обещанията. Ако до петък не стане, наистина ще трябва да си кажем нещата. И тези момчета трябва да знаят ще го има ли отбора, няма ли да го има. Мисля, че ние си изпълняваме задачите. Важно е не само да се тупаме по рамото."

Попитан за информациите, че отново има интерес към него от страна на Иртиш, Илиан Илиев отговори: "И аз разбрах от медиите. До мен на този етап не е достигало нищо. Още повече, че и с човекът, който беше цитиран, той в никакъв случай няма да помогне."

"Има 20 дни както за мен така и за футболистите. Трябва да стане ясно какво правим. Мисля, че поставихме добра основа и може да поставим още по-добра в останалите мачове. Надяваме се откъм желание да сме по същия начин срещу Левски. Наистина не искам да го казвам, но е факт, че е много трудно да сме само ние с моите помощници лицето на клуба пред играчите. Много е важно нашето представяне в следващите мачове. Със сигурност ще ги изиграем, но ако изгасне вътрешната искричка е голям пробем", завърши Илиан Илиев.