Новият старши треньорът на Верея Илиан Илиев изрази радост от назначението си начело на старозагорци. Пред Дарик радио Илиев обясни как се е стигнало до назначението и сподели какво са целите пред отбора.

„Нямахме какво толко да говорим, с Галин Михайлов се познаваме отдавна, бил е мой футболист и сме приятели в годините, в които бях в Берое, нямаше какво толкова да говорим”, заяви Илиев.

„Знаеше, че чакам от доста време за чужбина. На 2-3 пъти се разминаха нещата да станат. Поставихме условие всеки един момент да ни освободи мен и Петьо Костадинов, ако излезе някаква оферта в чужбина, нямаме да имаме проблеми да напуснем и така на мен ми бе лесно да се споразумеем.”

„Стиснахме ръцете и се надявам да си помогнем взаимно с нашия опит за доброто бъдеще на Верея.”

„Нека видим кои футболисти ще си тръгнат, кои ще останат, кои ще съберем. Нямаме много опции като футболисти, да видим с какво ще разполагаме. Няма да ни е амбицията Верея само да си живурка в А група. За амбиции може да говорим по-напред.”

А ще има ли още нови хора в щаба освен Петьо Костадинов? „Треньор на вратарите евентуално. Краси Колев е в Англия, няма как да се прибере.Аз още не съм подписал, в сряда като отида за първа тренировка.”

„Обещаха, че няма да има финансови проблеми, надявам се да изпълняват това, за което се разбрахме.”

А ще има ли сантименти към другия старозагорски отбор Берое? „Тези сантименти, ако почнем. Тогава всеки втори мач в А група трябва да имам сантименти. Имам добри и лоши моменти, във всеки отбор имам приятели, на някои места не беше приятна раздялата, но такъв е животът.”