Левски и Верея ще изиграят в неделя от 17.30 ч. на "Герена" своя мач от 17-ия кръг на Първа лига.

Двубоя можете да проследите в Gong.bg, а също по DIEMA SPORT и GONG PLAY.

Ето някои от фактите преди този двубой:

Левски остана единственият непобеден отбор в домакински двубои, в които взе 20 от 24 възможни точки през сезона, все още никой гостуващ тим не е отбелязал гол на „Георги Аспарухов”.

Вратарят на Левски Божидар Митрев върви към личен рекорд за най-много мачове без допуснат гол в рамките на едно първенство – досега са 12, а най –голям брой регистрира през сезон 2014/15 г. с екипа на Локо Сф – 16 в 32 мача. Верея е един от трите тима, срещу които обаче не успя да запази вратата си суха, наред с ЦСКА и Лудогорец.

Роман Прохазка е пред своя 150-и мач за Левски във всички турнири – има 123 за първенство, 18 за купата и 8 в евротурнирите. Дебютът на словака бе на 19 юли 2012 г. при победата с 1:0 над босненския Сараево за Лига Европа

Откакто напусна Левски на 12 април 2013 г. Илиан Илиев няма загуба като треньор от сините – 1 победа (3:2 на „Герена”) и 2 равенства (1:1 и 2:2 на „Лаута”) начело на Локо Пд, както и победа с 2:0 начело на Верея в 4-ия кръг на настоящия сезон.

С двете си асистенции за победата с 2:0 над Етър в миналия кръг Георги Андонов има вече 4 голови паса от началото на първенството – колкото подаде за целия минал сезон. Той е играчът с най-много асистенции за Верея в елита (8), следван от Ванцислав Бенгюзов с 5.

В предишния кръг Исмаил Иса стана 19-ият различен голмайстор за Верея, откакто старозагорци се подвизават в елита – 12 българи с 7 чужденци. При своя престой на „Герена” Иса вкара за тима повече голове в евротурнирите, отколкото в първенството – 4 срещу 3.