Септември и Верея откриват последния кръг от редовния сезон с битката помежду си на Националния стадион "Васил Левски" в късния петъчен следобед. Този мач стартира от 17:30 часа.

Можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и по Дарик радио.

Въпреки че и двата тима вече знаят в коя фаза на първенството ще продължи участието им, този мач предлага достатъчно интрига. И цифрите го доказват по най-убедителния възможен начин.

Верея е единственият тим от Топ 6 в редовния сезон, срещу който "септемврийци" постигнаха победа, при това като гости – 1:0 на 22 октомври 2017. Срещу останалите челници новаците взеха само точка – 1:1 срещу Ботев у дома на 25 ноември и паднаха в 9 срещи.

Също така, в Септември всички ще играят за топреализатора си Мартин Тошев, за да му помогнат да запише името си в историята на клуба. Защото само двама са вкарвали повече от 8-те му гола за Септември в елита – Цветан Милев (22) и Димитър Якимов (10).

Септември опази само веднъж вратата си суха в последните си 10 шампионатни двубоя – при 0:0 с аутсайдера Витоша в миналия кръг, така че сега и защитата ще трябва да покаже израстване.

Колкото до Верея, в миналия кръг срещу Ботев (2:4) за първи път в историята на участието на тима в елита, два вкарани от тима гола не стигнаха дори за точка. В предишните 7 случая старозагорци записаха 7 победи.

Героят им в този мач с "канарчетата" беше новото попълнение Венцислав Христов, който се разписа, при това на 2 пъти, в дебюта си за Верея. Нападателят записа дебют с гол и в първия си мач за Черноморец – на 6 август 2011 г. при победата на бургазлии с 1:0 над Калиакра.

Така той компенсира сушата при топреализатора на верейци в елита Георги Андонов (9 гола) няма попадение вече в 13 поредни шампионатни двубоя.