Ботев посреща Верея в мача от 12-ия кръг на Първа лига. Срещата е тази вечер от 20.00 часа и по традиция ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В предходния кръг пловдивчани подчиниха Витоша с 4:2, докато Верея направи 1:1 със Славия, в мач, който предизвика редица полемики. В класирането "канарчетата" точно зад съперника си, но могат да се изравнят с него по точки при победа. 

Добрата новина за Николай Киров е завръщането на Серкан Юсеин, който до сега лекува травма. Тимът му е в серия от победи и със сигурност ще се стреми да я увеличи, макар съперникът да е корав. 

Заралии ще имат нелеката задача да изнесат мача си без наставника си Илиан Илиев край тъчлиянията. Той бе изгонен в края на мача със Славия, след каро реагира по-емоционално при ситуацията, в която верейци претендираха, че топката е преминала голлинията.

Аут за гостуването на „Коматево“ са и контузените Иво Иванов и Илиян Йорданов. Добрата новина е, че след наказание в редиците се завръща Бен Джамия.