Наставникът на Верея Александър Томаш похвали своите момчета за трудната победа с 1:0 у дома в плейофния реванш срещу Пирин в баражите за Лига Европа. Наставникът за пореден път засегна трудностите, които изпитва клуба в момента, и подчерта, че всички в съблекалнята понасят несгодите мъжки в името на общата цел.

Верея продължава да мечтае за Лига Европа

Сега на Верея предстои решителен двубой срещу Ботев Пловдив, а победителят от него ще може да спори срещу третия или четвъртия от челната шестица за последната квота за Лига Европа.

Васил Калоянов стана Играч на мача

„Трудно постигнахме победата. Пирин е един добър отбор, показаха го през сезона. Натрупаха доста точка. Днес ни изненадаха – през първото полувреме играеха по начин, по който показва, че доста са ни разузнавали. Опитваха да се прекъснат нашето изнасяне на топката, да пресират, но нашият отбор се справи по най-добрия начин. Започнахме да играем така, както можем, едва към края на полувремето, когато и вкарахме. Това е 39-ият мач, мисля, на моя отбор и умората вече е доста”, констатира Томаш пред DIEMA SPORT 2.

„Аз съм много богат човек – в съблекалнята и моя екип имам едни истински мъже, които поставят клуба и отбора на първо място. Потискат страшно много неща и емоции, за да извървим трудния път и да представляваме това, което сме в момента. Говоря за изграждането на този отбор, за стил, за начин на игра. Финансите са нещо много важно, но не са най-важното тук при нас”, заключи Томаш.