Старши треньорът на Верея Александър Томаш коментира след равенството 1:1 срещу Пирин в първия плейофен сблъсък между двата тима от Първа лига.

"Не много добър мач, не знам защо трябваше да има такива нерви. От една страна показва, че и двата отбора искат победата. Чисто футболно нашият отбор стоя една идея по-добре. Но каквото показахме, не бе задоволително. Ако си бяхме вкарали положенията, нещата можеше и сега да се решат."

Панаир в Благоевград - червени картони, разправии, ритници

"Показа се пиринският дух, влезе и Иван Цветков и се видя какво стана. Трудихме се, но можехме повече," отбеляза наставникът.

"Пирин се опитваха да се пресират, тогава трябва много по-бързо да играеш. Тренираме го цяла година, умеем го, но напрежението, грешни решения, водят до изнервеност," добави той.

"И двата отбора постигнаха максимума, оттук-нататък всичко е бонус," напомни Томаш.

"Нашият план бе да задържаме топката и да изнервяме съперника," обясни старши треньорът на Верея. "Тренираме много различни статични ситуации. Радвам се за Бандаловски, казах му на полувремето, че играе под нивото си, и той вкара."

За грозните сцени в края:"За такива сцени допринасят и треньорите, които край страничната линия изразяват несъгласието си. Каквото и да кажа, ще бъде излишно."

"В българското първенство фаворити не може да има, но аз съм убеден, че ако играем както искаме и можем, може да излезем крайни победители. Но няма значение, на мен удоволствие ми носи футболното," завърши Томаш.