Тежките атмосферни условия в България и арктическият студ у нас принуждават ръководството на Верея да търси вариант да издърпа с една седмица по-назад зимния си лагер в Турция. Старозагорци искат да тръгнат за южната ни съседка на 16 януари, а не на 24, както е по план. 

"По план подготовката стартира днес, но срещу природата не можем да се борим. Правим всичко възможно да останем само седмица в Стара Загора и по-рано да заминем на лагер." 

"Много ще е трудно, не е сигурно, но не можем да сме категорични. Искаме от 16-и да заминем за Турция, иначе по план трябваше да го сторим на 24 януари. Там ще изиграем четири контроли, една сме потвърдили. Имаме други варианти, отказали сме някои съперници", заяви Томаш и говори за проверките на отбора. 

"В събота имаме контрола в Стара Загора с Левски Карлово, а на 21 януари имаме приятелски мач със Созопол. Това е по план, но винаги плановете може да се изместят. Правим всичко възможно по-рано да заминем на лагер, за да избягаме от лошото време", заяви треньорът на Верея.

Той сподели и какво може да се очаква от зимната селекция на отбора. Очакваше се към старозагорци да се присъедини нападателят Мартин Тошев, но засега няма нищо официално около трансфера му.  

"Все още не съм видял Мартин Тошев при нас. Двама нови съм видял досега при нас. Това са Венци Бенгюзов и Янислав Иванов. Те започват с нас, други нови засега няма да има, но само засега. Като има нещо официално, ще го обявим." 

"Разговаряме с няколко момчета - Светльо Диков и Веско Васев, които до 1-2 дни ще се разберем с тях и ще приключат взаимоотношенията ни. Ние искахме да ги преотстъпим, докато тяхното желание е да пробват някъде другаде късмета си. Желаем им всичко най-добро занапред", сподели Томаш и продължи по темата със селекцията. 

"Верея е отбор, който няма да спира никой футболист, който иска да отиде някъде. Моето лично желание е тези, които си тръгват, да отидат на по-добро място. Това означава, че сме им помогнали в кариерата."

"Аз съм им казвал, че няма да ги спирам. Когато някой дойде и каже, че няма желание, няма смисъл да работим повече заедно. Възможно е да има оше напуснали, но няма нищо конкретно. В Турция ще дойде един футболист на проби, но доуточняваме още детайли", сподели още Томаш и накрая говори за целите на тима си през пролетта. 

"Още лятото, когато за пръв път се видяхме в елита, казах, че клубът бавно, но постепенно се развива. Трудности има, но ги преодоляваме заедно. Ръководството и аз искаме да надградим."

"Ще е по-трудно, но по-сладко. Много хора се съмняваха в нас и не очакваха да го направим, но ние искаме да надграждаме. Амбицията ни е двойно по-голяма. Дано успея да убедя футболистите, че са добри, както го сторих през есента", сподели треньорът на Верея.