Реал Мадрид отново надви Атлетико. Страдаше, мъчеше се и в крайна сметка успя. Мина по трудния път, защото срещу себе си имаше един уникален отбор. Симеоне и момчета му не заслужаваха тази съдба, но остава чувството за предопределеност, когато тези два клуба се срещнат в Шампионската лига.

И в третия си опит "дюшекчиите" не съумяха. Веднъж паднаха с преиграване от Байерн, после с продължения от Реал, а сега с дузпи.

Единадесетата беше спечелена с удари от единадесет метра. Първо Грийзман пропусна в редовното време, после Хуанфран изтърва и дойде мигът на Роналдо. Португалецът направи посредствен мач, но днес е още по-легендарен. Величественият му шут от „бялата“ точка, показа че тази купа е „бялата“.

Преди двубоя на Сан Сиро Зидан каза, че за да вземеш трофея трябва да странаш. Реал Мадрид страдаше. Дори се измъчваше физически срещу здравия тим на Атлетико. Съдбата беше решила, че два удара от 11 метра трябва да се ударят в гредата и Реал да празнува за сметка на градския си съперник. Отново, пак, за кой ли път...

Зидан нахлу в треньорския бизнес на висока скорост. Спечели първата си Шампионска лига като старши треньор. Той беше и част от екипа на Анчелоти, който вдигна купата преди две години в Лисабон. Зизу успя по своя начин. Трудно, но с нужната доза величие.

По-капризните почитатели на Реал ще се хванат за начина на игра, смените и прочие, но законът е ясен – победителите не се съдят! 

Мнозина смятат, че живеем в ерата на Барселона. В началото на сезона каталунците смазаха Реал насред „Бернабеу“. Доминация няма. Има велик дуел между два гиганта. На този етап Кралския клуб е на водещата позиция. За три години тимът на Флорентино Перес спечели два пъти купата с големите уши.

Кралят отново стъпи на трона! Този път за разнообразие с дузпи. Някога хората са решили, че дузпата ще се изпълнява от единадесет метра. След драмата на Сан Сиро историята на футбола има още една глава. В нея ще пише, че Роналдо донесе Единадесетата от единадесет метра. Купата на Шампионската лига отново си е у дома!