Да, да, няма никаква грешка. Челси излиза в първия си финал за сезона. „Сините“ от „Стамфорд Бридж“ са домакини на Пари Сен Жермен в решаващия, в съдбоносния осминафинален мач реванш от Шампионската лига. Залогът за Челси е като на финал, първият финал за сезона. Такъв ще бъде всеки един мач на лондончани до края на сезона в Шампионската лига, а и Купата на Англия. Това останаха двете единствени възможности за спасяване на сезона, след като кризата край „моста“ продължи толкова дълго, че извади отбора от сметките за класиране в топ четири във Висшата лига. Само спечелен трофей може да спаси до известна степен сезона за Челси, а единствено триумф в Шампионската лига ще гарантира място на тима сред най-големите през следващия сезон. Иначе е ясно, че клубът ще претърпи сериозни финансови загуби и ще отстъпи драстично от спечелените позиции и изградения имидж. Само в рамките на няколко дни съдбата на Челси може да стане пределно ясна, защото след мача реванш срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига, на лондончани им предстои гостуване на Евертън от четвъртфиналите за Купата на Англия.

Но, едно по едно. За трета поредна година Челси се изправя във фазата на елиминациите на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Този път ситуацията е коренно различна в сравнение с предишните два сблъсъка между тези два отбора. В предишните две години „сините“ от „Стамфорд Бридж“ бяха в ролята на изявения фаворит, а сега е точно обратното, и ако има фаворит, то това е Пари Сен Жермен. Съдбата се намесва в почти всеки сблъсък на Челси в Шампионска лига.  Максимата „всичко се връща” важи с пълна сила за двубоите на лондончани. „Сините” отпаднаха от миналогодишното издание на турнира едва на осминафинал от ПСЖ. Парижани напуснаха преди две години Шампионска лига на четвъртфинал, след като загубиха в последните минути с по-малко голове на чужд терен, именно от Челси. През този сезон жребият отреди двата отбора отново да премерят сили.

Срещу Пари Сен Жермен футболистите на Челси нямат право на грешка, нямат право да си поемат въздух. Всички 90 или 120 минути, а дори и при евентуално изпълнение на дузпи играчите на Гуус Хидинк трябва да играят на един дъх, защото само по този начин Челси може да елиминира Пари Сен Жермен и да се класира за четвъртфиналите. В Париж се видя, че тези, които бяха отписали „сините“ са го направили прибързано. Челси има потенциала да отстрани Пари Сен Жермен, но само при пълно раздаване. Време е Челси да изиграе един много голям мач през този сезон, и кога, ако не сега?

Гуус Хидинк успя да поведе Челси в правилната посока. Това го признават всички в отбора, от Уилиан и Тибо Куртоа до капитана Джон Тери. Холандецът успя да стабилизира представянето на тима. Фактът, че Хидинк продължава да няма загуба в Премиършип говори достатъчно. „Трябва да бъдем ядосани и агресивни, да контролираме мача“, заяви холандецът. Той ще трябва да пренесе лидерските си качества във всеки един футболист на терена. Хидинк ще трябва да пренесе яростта и агресията си в своите футболисти.

Време е на сцената на „Стамфорд Бридж“ отново да излязат големите лидери, тези които през миналия сезон водеха отбора и спечелиха не една и две битки. Еден Азар показа наченки, че възвръща формата си, но мачът срещу Пари Сен Жермен е сцената, на която белгиецът трябва да избухне и отново да демонстрира това, на което е способен. Уилиан от началото на сезона е най-константният футболист в представянето си. Бразилецът със сигурност отново ще трябва да бъде на върха в изявите си, за да спечели Челси. Диего Коста няма да има право на пропуск. Напрежението върху испанския нападател ще бъде огромно, но той няма право на повече издънки, още повече в този финал на „Стамфорд Бридж“ срещу Пари Сен Жермен. Франсеск Фабрегас и Оскар също са изключително необходими на Гуус Хидинк. В защита ще липсва живата легенда на лондончани Джон Тери, а също така и Курт Зума, но подстъпите към вратата ще трябва да бъдат заключени от Бранислав Иванович, Гари Кейхил, а най-вече от Тибо Куртоа. Време е лидерите да поемат голямата отговорност и да изведат Челси до победния път.

В Западен Лондон със сигурност не са забравили как отпаднаха през миналия сезон именно от Пари Сен Жермен, именно на този етап от Шампионската лига и именно след реванш на „Стамфорд Бридж“. Още преди първия осминафинален мач Тибо Куртоа заговори за реванш. В Челси със сигурност още кърви раната от миналата година, а единственият начин да бъде заздравена е с отстраняването на ПСЖ. При ново фиаско раната отново ще зейне.

Челси има способността да се мотивира и влиза в добра форма за големите мачове, без значение на кое място се намира във Висшата Лига. "Сините" спечелиха по бляскав начин Шампионската лига под ръководството на Роберто Ди Матео, въпреки лошата кампания в английското първенство. Пред Челси няма друга алтернатива освен победата. Напрежението в клуба винаги е голямо, тъй като от Челси се изисква да печели трофеи. След тоталния провал в първенството Челси е на прага на своя първи финал за сезона. След 90 или 120 минути, или след изпълнението на дузпи, ще стане ясно дали „сините“ от „Стамфорд Бридж“ имат още финали до края на сезона или рано-рано ще приключат всички илюзии.