От последната среща между Севиля и Ювентус на "Ювентус Арена", завършила 0:0, испанците са спечелили 17 от възможни 27 точки в Ла Лига - достатъчно, че да си осигурят третото място в първенството след 12 изиграни мача. 

Най-значителният им успех през този период бе над Атлетико Мадрид с 1:0, давайки наченки, че ще създадат проблеми на Ювентус в Шампионска лига.

Севиля запази три чисти мрежи в тези 12 срещи, но в повечето случаи им се налагаше да вкарват повече от веднъж в мач, за да вземат победата, което е знак за нестабилната защита на тима с допуснати 17 гола във всички турнири.

Последната среща на андалусийците беше доста драматична. Въпитаниците на Хорхе Сампаоли падаха на почивката с 1:2 от Депортиво ла Коруня, но се върнаха в мача грабвайки трите точки с 3:2.

От 9 домакински двубоя през сезона във всички турнири, испанският тим има 8 победи и със сигурност това, че приема Ювентус на "Рамон Санчес Писхуан" ще бъде огромно предимство.

В Шампионска лига, отборът също се представя впечатляващо - с 3 победи и 1 равенство.  Андалусийците са първи в групата, на 2 точки пред Ювентус, но трябва да се има предвид, че единственото им равенство в турнира е именно срещу "бианконерите". Испанците си гарантираха класирането напред, но ако грабнат победата в реванша ще завършат на първо място в групата си.

Опасността за Юве идва от факта, че попаденията на Севиля идват не само от нападателите в състава. Основният коз на "червено-белите" е моментът на изненадата. Те могат да изненадат съперника си във всеки удобен момент.

Въпреки че Лусиано Вието и Висан Бен Ядер са водещи голмайстори с по 5 гола във всички турнири, халфовете Пабло Сарабиа, Самир Насри, Франко Васкес и Стивън Н'Зонзи също са вкарали по три гола.

От друга страна Ювентус е лидер в Серия А и има само две загуби от началото на сезона във всички турнири.

Италианците са спечелили 24 точки от възможни 30 след срещата си със Севиля. В момента тимът е със 7 точки пред втория Рома в класирането.

Доста от победите на "бианконерите" са изразителни, включително 4:0 над Каляри, 3:0 над Емполи, 4:1 над Сампдория и 3:0 над Пескара в последния им двубой.

Юве има най-силната защита в първенството, допускайки само 9 попадения във вратата си, което допълнително ще затрудни противника му. Втората най-добра атака в Серия А (28 гола) също принадлежи на отбора на Масимилиано Алегри.

Най-голямата заплаха за Севиля се крие в Гонсало Игуаин, който вече има 9 попадения в сметката си. Toй обаче получи контузия в бедрото по време на мача с Пескара и ще пропусне срещата в Испания.

Въпреки че на пръв поглед "бианконерите" могат да се справят и без него, тъй като имат Марио Манджукич, Сами Кедира и Миралем Пянич, които имат вкарани общо 10 гола, отсъствието му със сигурност ще вдъхне самоувереност на противника.

Опасността за защитата на домакините щеше да бъде по-голяма, ако и Паоло Дибала не беше контузен. Нападателят е вкарал 4 попадения, но ще пропусне сблъсъка заради травма.

Дори равенство е достатъчно на "черно-белите" да се класират напред, но ако възпитаниците на Алегри искат да си осигурят първото място в групата, трябва да вземат победата на всяка цена.