Лидерът в германската Бундеслига Борусия Дортмунд ще играе в 1/8-финалите на Шампионската лига! Неприятно за тима обаче е, че той не успя да победи белгийския Брюж и завърши при 0:0 на своя "Сигнал Идуна парк" в среща от петия кръг на най-силната клубна надпревара.

След това равенство Борусия остана зад лидера в Група А Атлетико Мадрид, който по-рано се справи с Монако (2:0) и оглави временното класиране с 12 т. Кръг преди края Борусия остава втори с 10 т. Кой ще е първи и кой втори, ще се реши в последните мачове, когато Борусия гостува на Монако, докато Атлетико е с визита на Брюж.

Борусия Дортмунд - Брюж

източник: facebook.com/NaydenovaAlex

Хиксът помага на белгийците да останат на третото място и да си осигурят участие в Лига Европа на пролет (5 т.). Последният в групата Монако отпада от европейските клубни турнири.

Срещата във Вестфалия не се отличи с кой знае колко интересни ситуации пред някоя от двете врати. Първата част бе меко казано скучна - домакините опитваха да пробият здравия защитен блок на съперника, но без успех. Дортмунд опита да установи натиск в първите минути, след удари на Витсел в 5-ата и Пулишич в 8-ата минути, но и двамата не намериха целта.

Борусия Дортмунд - Брюж

източник: facebook.com/NaydenovaAlex

В 23-ата минута Брюж също опита да застраши Бюрки, след шут на Амрабат, но топката прелетя покрай вратата на съперника. В 35-ата минута Дауд стреля от далеч, но също в аут.

Втората част започна с нови шутове от дистанция. В 60-ата минута Аканджи опита да изненада съперниковия страж, но без успех.

В края и двата тима имаха възможност за попадение. Алкасер пропусна да се разпише след хубава комбинация с Пулишич и Санчо, но изпрати топката в аут в 83-ата минута. Три по-късно и гостите отправиха последен шут - чрез Ванаакен, който също прелетя далеч, което запази крайното 0:0.

Борусия Дортмунд - Брюж

източник: facebook.com/NaydenovaAlex

Борусия Дортмунд – Брюж 0:0

Състави на двата отбора:

Борусия Дортмунд: Роман Бюрки, Лукаш Пишчек, Мануел Аканджи, Абду Диало (Ашраф Хакими 80‘), Дан Аксел Загаду, Мухамед Дауд, Аксел Витсел, Кристиан Пулишич, Марко Ройс, Рафаел Герейро (Джейдън Санчо 73‘) Пако Алкасер

Треньор: Люсиен Фавр

Брюж: Итън Хорват, Беноа Пулен, Брандон Мехеле, Стефано Денсвил, Клинтон Мата, Рууд Вормер (Сауло Декарли 93'), Марвелус Накамба, Софиан Амрабат, Ханс Ванакен, Уесли (Луис Опенда 92'), Емануел Денис (Матс Ритс 76‘)

Треньор: Иван Леко

Главен съдия: Гедиминас Мазейка

Стадион: „Сигнал Идуна парк“

Класиране в Група А

Атлетико Мадрид – 12 точки, 5 мача

Борусия Дортмунд– 10 точки, 2 мача

Брюж  – 2 точки, 2 мача

Монако – 1 точка, 5 мача

Атлетико разплака Фалкао и завери билета за 1/8-финалите в ШЛ

Ливърпул чу свистенето на гилотината насред Париж