Тотнъм постигна изключително важна победа с 1:0 при домакинството срещу Интер в решаващия мач от група „В“ на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Кристиан Ериксен в 80-та минута. С този успех „шпорите“ вече държат съдбата си в собствени ръце.

Хари Кейн направи добър пробив в 7-та минута, но завършващият му удар не бе достатъчно добър и не затрудни Самир Ханданович, който спаси без проблеми. Пет минути по-късно Хари Кейн комбинира с Деле Али, който стреля, но над напречната греда в аут.

Ерик Ламела демонстрира много добри индивидуални технически умения в 19-та минута, след което отправи опасен удар, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Самир Ханданович.

Пред Иван Перишич се откри много добра възможност в 26-та минута, но ударът му в последния момент бе блокиран и топката бе избита в корнер.

Лукас Моура нанесе много опасен удар в 30-та минута, но Самир Ханданович внимаваше и успя да спаси.

Тотнъм бе много близо до това да поведе в резултата в 37-та минута, когато Хари Уинкс стреля от границата на наказателното поле на Интер, но топката се спря в напречната греда на вратата на Ханданович.

В края на първото полувреме Лучано Спалети взе решение да смени Раджа Наинголан, а на негово място в игра се появи Борха Валеро.

Хари Кейн получи добра възможност в 51-та минута, но ударът му не затрудни Ханданович, който спаси.

Милан Шкриниар пропусна много идеална възможност да вкара гол във вратата на Юго Лорис в 62-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

След центриране в наказателното поле на Интер в 71-та минута, Ян Вертонген стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Ханданович.

Юго Лорис се наложи да се намесва решаващо в 76-та минута, когато отрази удар на Иван Перишич.

Тотнъм стигна до победата с гол в 80-та минута, когато Муса Сисоко проби в наказателното поле на Интер, след което подаде към Деле Али, а той продължи към Кристиан Ериксен, който след това не пропусна да вкара топката във вратата на Самир Ханданович.

С тази победа Тотнъм събра актив от 7 точки, колкото има и Интер, но „шпорите“ имат по-добри показатели в директните мачове и заемат второ място в класирането преди изигравнето на последните двубои от групата.

На 11 декември Тотнъм гостува на Барселона на „Камп Ноу“, а Интер е домакин на ПСВ Айндховен на „Сан Сиро“. Битката за второто място ще се реши след тези две срещи.