Маруан Фелаини за пореден път се превърна в герой за Манчестър Юнайтед, като благодарение на негов късен гол „червените дяволи” избегнаха конфузно реми у дома срещу тоталния аутсайдер в група Н на Шампионската лига, но също така си гарантираха класиране за фазата на елиминациите. На своя „Олд Трафорд” тимът на Жозе Моуриньо трябваше да чака до първата минута на добавеното време, за да спечели с 1:0.

Движещият се към реми мач щеше не само да лиши Юнайтед от възможността да се бори до последно за първата позиция, но оставяше и под въпрос изобщо продължаването напред предвид заключителния двубой срещу Валенсия на „Местая”. Драматичният завършек, случил се съобразно с всички традиции на великия сър Алекс Фъргюсън, увеличи актива на Юнайтед до 10 точки кръг преди края, с което той стана недостижим за испанците (5 пункта и гарантирано 3-о място, а също и участие в елиминационната фаза на Лига Европа). Юве остава първи с 12 точки след успех над „лос че” у дома, ала Юнайтед запазва теоретичен шанс за челната позиция.

Още в 5-ата минута „червените дяволи” можеха да ужилят противника си, когато Люк Шоу с известна доза късмет изведе Маркъс Рашфорд съвсем сам срещу вратаря. Давид фон Балмоос тръгна да излиза напред, а английският национал пробва прехвърлящ удар. Той вложи малко повече сила от необходимото, а кълбото прелетя встрани от целта.

Само секунди по-късно Фред опита силата на своята левачка, след като с дрибъл си отвори коридор за стрелба. Изпълнението му прелетя съвсем малко над гредата.

Юнайтед продължи да доминира и да създава положения, които се редяха едно след друго. Играчите на Моуриньо съвсем се не притесняваха да стрелят от почти всяка позиция. Една от по-чистите им възможности дойде в 26-ата минута, когато Смолинг даде началото на акцията с добър пас за Джеси Лингард.  Той елегантно повдигна топката към Рашфорд, който се зае да шутира от дистанция, а топката му премина на сантиметри покрай далечната греда.

В 41-ата минута Юнайтед получи възможността да организира контраатака чрез Рашфорд. Англичанинът проби добре по фланга, а после почти загуби топката, като все пак я закара до краката на Фред. Бразилецът опита фалцов шут, който отново беше агонизиращо близо, но все пак извън очертанията на вратата.

В продължението на първата част Йънг Бойс имаше огромен шанс да вгорчи вечерта на именития си съперник. Няколко паса позволиха на Кевин Мбабу да се озове отдясно на позиция за центриране. Швейцарският национал пусна остро подаване по тревата, а Джибрил Соу опита странен шут, който премина на сантиметри покрай вратата.

Първият шанс през второто полувреме беше в полза на гостуващия тим. Много активният Мбабу изскочи на добра позиция за стрелба в 54-ата минута и разтърси мрежата, само че от външната ѝ страна. Юнайтед отвърна моментално – Матич намери Марсиал на фланга, който с обръщане успя да подаде към Рашфорд. При ситуацията останаха сериозни съмнения за засада, а за късмет на арбитрите диагоналният шут на младока не намери целта.

В 56-ата минута вратарят Фон Балмоос допусна почти фатална грешка. Опит за изстрел на Марсиал рикошира в бранител и кълбото се вдигна високо. Стражът на Йънг Бойс се затича и се сблъска право в Лингард, а реферът показа явно, че не вижда повод да отсъди нарушение. Топката стигна до Фелаини, който само трябваше да улучи вратата, ала вместо това шутира над нея.

Десетина минути по-късно Пол Погба демонстрира чудесно докосване, за да съхрани владението върху топката. Французинът продължи към Рашфорд, а за кой ли път тази вечер талантът на Юнайтед не успя да улучи вратата със силния си изстрел.

Двадесет минути преди края Юнайтед имаше нужда от вездесъщия Де Хеа, за да не изпадне в безкрайно конфузна ситуация. Михаел Ебишер изпрати изумителен шут по посока на долния десен ъгъл и едва ли някой вярваше, че този път ще се случи нещо по-различно. Испанският вратар демонстрира защо е считан за един от най-добрите в света на своя пост, намирайки начин да избие в ъглов удар.

В тези финални минути Йънг Бойс заигра много дръзко и макар Лукаку да изпусна чуден шанс в 74-ата, секунди по-късно гостите организираха чудесна контраатака. Всичко се нареди чудесно за Фаснахт, чийто изстрел се оказа разочароващо неточен.

Десет минути преди края Хуан Мата не успя да се превърне в герой. Испанецът опита трудно изпълнение, като получи топката с гръб в наказателното поле. Той опита изстрел с обръщане, а топката прелетя над гредата.

Тягостното напрежение, надвиснало над "Олд Трафорд", само усили още повече еуфорията от победния гол на Фелаини, който дойде секунди след изтичането на редовното време. Люк Шоу прати дълго подаване напред, а Лукаку спечели високата топката при дъгата, за да я продължи към намиращия се около точката на дузпата белгиец. Той овладя неособено сръчно и все пак намери начин да се извърти и да стреля по диагонала към далечния ъгъл. Вратарят нямаше какво да стори - 1:0 и победа за Юнайтед!

Така мачовете от последния кръг - Валенсия-Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс-Ювентус - имат отношение единствено за челните две позиции. На 12 декември "бианконерите" трябва да преследват задължителна победа, за да обезсмислят резултата от другата среща и да финишират като лидери. Ако ненадейно италианците сбъркат срещу аутсайдера в групата (дори само реми), а Юнайтед спечели (което е единствената му опция, ако иска да бъде първи в потока), то тогава англичаните ще имат предимство заради по-добрите показатели в преките двубои.