Манчестър Сити постигна изключително драматична победа с 2:1 при гостуването на Хофенхайм в мач от група „F“ на Шампионската лига. По този начин „гражданите“ постигнаха много важен успех в борбата за първите две места в група. Воденият от Хосеп Гуардиола отбор започна с изненадваща домакинска загуба от Олимпик Лион и победата при гостуването срещу Хофенхайм бе задължителна за англичаните. Германският отбор поведе в резултата с гол на Ишак Белфодил в 1-та минута. Манчестър Сити осъществи пълен обрат в срещата след попадения на Серхио Агуеро и Давид Силва.

Германците стартираха ударно, след като още в 44-ата секунда Ишак Белфодил откри резултата. Керем Демирбай пусна перфектен извеждащ пас към Белфодил, който излезе сам срещу Едерсон и успя да вкара във вратата му.

Манчестър Сити успя да изравни резултата в 8-та минута, когато Давид Силва комбинира с Лерой Сане. Германецът продължи към Серхио Агуеро, който успя да овладее топката между двама играчи на Хофенхайм и да вкара в опразнената врата.

Рахийм Стърлинг направи отличен пробив, след което излезе сам срещу Бауман, но вратарят на Хофенхайм направи страхотно спасяване с крак и успя да избие топката в корнер.

Лерой Сане демонстрира отличните си технически качества в 33-та минута. Той успя да навърже шестима играчи на домакините около себе си, след което подаде към Серхио Агуеро, но той направи много сериозен пропуск и прати топката над напречната греда в аут.

Серхио Агуеро отправи много хубав удар от средна дистанция, като изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Бауман, но той плонжира и успя да избие в корнер.

Ишак Белфодил бе изведен на отлична позиция в 39-та минута, но ударът му бе спасен от Едерсон.

Серхио Агуеро отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Хофенхайм в 42-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Бауман.

Илкай Гюндоган получи контузия и бе сменен в 68-та минута.

Бауман отрази много хубав удар на Агуеро в 72-та минута.

Съдията Дамир Скомина си затвори очите в 73-та минута, когато трябваше да свири дузпа за Манчестър Сити. Бауман препъна в наказателното поле Лерой Сане, който излезе сам срещу него и се опита да го преодолее. Словенският арбитър обаче, не посочи бялата точка и определено сбърка.

Манчестър Сити вкара решителния победен гол в 87-та минута. Бернардо Силва центрира в наказателното поле на германския отбор, където Пош не изчисти веднага, забави се и това позволи на Давид Силва да му отнеме топката и отблизо да вкара във вратата на Бауман.

В добавеното време Манчестър Сити организира две опасни контраатаки. Първо Серхио Агуеро можеше да вкара в опразнената врата, тъй като Бауман бе излязал напред, но аржентинецът не успя да намери очертанията на вратата и стреля в аут. След това Лерой Сане пропусна да вкара трети гол във вратата на Хофенхайм.

По този начин Манчестър Сити записа първи успех в груповата фаза на Шампионската лига и има 3 точки, докато за Хофенхайм това е първа загуба, а отборът има 1 точка.