Украинският Шахтьор Донецк взе точка при домакинството си на дебютанта в Шампионската лига Хофентайм, завършвайки 2:2 в двубой от 1-ия кръг на група F на турнира.

Шахтьор изравни в 81-ата минута, след като губеше с 1:2 от края на първото полувреме.

Треньорът на Хофенхайм - 31-годишният Юлиан Нагелсман пък стана най-младият наставник, водил отбор в групите на Шампионската лига.

Двубоят започна отлично за гостите от Хофенхайм, които поведоха още в 6-ата минута. Флориан Грилич бе изведен чудесно в атака и 23-годишният австриец успя да се разпише за 1:0. Десетина минути по-късно Адам Салай се озова в добра позиция и стреля, но стражът на домакините Андрий Пятов спаси вратата си.

Шахтьор върна равенството в 27-ата минута, когато бразилецът Исмаили получи от бившия играч на ЦСКА Жуниор Мораес, напредна и реализира за 1:1.

Вратарят Пятов предотврати второто попадение за гостите в 37-ата минута след удар на Салай, но малко по-късно, в 38-ата Ховард Нордтвейт с глава засече центриране от корнер и покачи на 2:1 за Хофенхайм.

След почивката гостите имаха ранен шанс да увеличат аванса си, но в 50-ата минута Андрей Крамарич не успя да преодолее Пятов.

Исмаили на свой ред направи пропуск за Шахтьор в 61-ата минута, пращайки топката вляво от вратата на немския тим.

Десетина минути преди края на мача Стивън Цубер получи удобен пас и стреля, но край дясната греда на вратата на украинците.

Домакините използваха един от последните си шансове за изравняване в 81-ата минута и успяха. Бразилецът Майкон, който бе влязал като резерва само 5 минути по-рано отправи опасен удар малко пред дъгата на наказателното поле и порази вратата на Хофенхайм за крайното 2:2.

Другите два отбора в групата Манчестър Сити и Олимпик Лион играят по-късно в сряда вечер.