Байерн започна подобаващо похода си в Шампионската лига. Един от фаворитите за отличието в турнира без особен стрес се справи с гостуването на Бенфика и преодоля качествения съперник с 2:0 на неговия "Луш". 

Още в 10-та минута Роберт Левандовски откри головата си сметка в турнира и мача, а малко след почивката Ренато Санчес заби втори пирон в ковчега на "орлите" и предреши крайния изход на двубоя. Гол на Серж Гнабри беше отменен заради засада, иначе поражението щеше да е още по-тежко за лисабонския тим. 

Мачът започна с предимство на баварците, които пропуснаха няколко ситуации чрез Ариен Робен и Хамес Родригес. Но при първата си сериозна опасност стигнаха до попадение. В 10-та минута Дейвид Алаба направи страхотен пробив до аутлинията, намери около точката на дузпата Роберт Левандовски, той преодоля защитник и наниза топката в мрежата. 

В средата на първата част домакините вдигнаха малко оборотите и бяха близо до изравняването. В 28-та минута Едуардо Салвио се озова на стрелкова позиция и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, но Мануел Нойер се намеси великолепно и изби. 

Последваха равностойни минути без множество положения, но малко преди почивката имаше страхотна възможност за Байерн. В 40-та минута Ариен Робен беше оставен непокрит в наказателното поле при едно центриране и от упор можеше да разстреля вратаря Одисеос Влаходимос, но той изби по феноменален начин топката в корнер. 

Така почивката дойде при само гол аванс на гостите. Но малко след подновяването на играта момчетата на Нико Ковач се погрижиха на практика да сложат точка на спора с втория си гол. В 54-та минута Ренато Санчес направи невероятен 50-метров рейд, последва комбинация, преминала през Хамес Родригес и завършила с пас към португалеца на изгодна позиция, който не се забави и преодоля Влаходимос за 2:0. 

Само няколко минути след това "орлите" можеха да върнат все пак интригата, но Рубен Диас с глава от около 10-ина метра не успя да преодолее Мануел Нойер. След това постепенно Байерн успокои темпото в мача и поддържаше комфортния си аванс. 

Той можеше да стане и по-голям в 69-та минута, когато и Серж Гнабри излезе на страхотна позиция и прати топката в мрежата, но реферите не зачетоха попадението му, защото имаше засада. Така статуквото се запази и в крайна сметка се оказа достатъчно за баварците да тръгнат с три точки в тазгодишното издание на груповата фаза на Шампионската лига.