Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи не остана никак доволен от съдийството на Бьорн Кайперс при равенството 1:1 срещу Наполи в груповата фаза на Шампионската лига.

Парижани поведоха в резултата на „Сан Паоло” дълбоко в добавеното време на първата част, а след почивката Наполи наложи изключителен натиск и изравни чрез дузпа, реализирана от Лоренцо Инсиние в 62-ата минута.

Ал-Хелайфи имаше претенции, че преди нарушението на Джанлуиджи Буфон срещу Хосе Мария Кайехон испанският нападател се е намирал в положение на засада. В интерес на истината такава щеше да бъде отсъдена, ако Тиаго Силва не бе опитал да пресече паса към Кайехон и по-важното – не бе играл с топката. По новите правила действията на бранителя се считат за умишлени и следователно променят ситуацията, а играта не бива да спирана.

Много малко аргументи обаче могат да се извадят срещу втората претенция на боса, че в един епизод от второто полувреме Никола Максимович фаулира Хуан Бернат в наказателното поле на Наполи.

„Дойдохме в Неапол да спечелим, но за съжаление нещата не се развиха според плана”, заяви Ал-Хелайфи.

„Резултатът не бива да се омаловажава въпреки всичко. Знаехме, че те са силен отбор и класирането ни напред все още зависи изцяло само от нас. Просто трябва да спечелим следващите два мача (срещу Цървена звезда и Ливърпул – б.р.).”

„Разочаровани сме, защото две реферски грешки ни костваха 2 точки. Що се касае до дузпата за Наполи, мисля, че имаше засада преди нарушението, а от друга страна ние не получихме дузпа за нарушението на Максимович срещу Бернат. Истината е, че ВАР (системата за видеоарбитраж) липсва на Шампионската лига”, добави Ал-Хелайфи.