Бившата звезда на Барселона Жерар Пике „върна“ Пеп Гуардиола начело на Барселона. Според бранителя това няма начин да не се случи. Той дори добави, че е „сигурен“. Попитан дали иема друг, който би могъл да застане начело на „каталунците“, Пике спомена името на настоящия мениджър на Арсенал Микел Артета. През януари настоящият наставник на Барселона Шави обяви, че ще се раздели с клуба в края на този сезон. Интервюто е направено пред вестник „Таймс“.

По-интересното за феновете на Барселона обаче си остана мнението на Пике за Гуардиола.

„За да водиш Барса, трябва да си точно определен тип треньор и да разбираш начина на игра на клуба. Така че възможностите не са чак толкова много. Очевидните са Пеп Гуардиола, защото той има минало тук и е най-добрият треньор в момента. Другият е Микел Артета от Арсенал. Той също би бил добър вариант. Той разбира Барселона и в миналото е играл за отбора."

На въпроса дали бившият играч наистина смята, че Гуардиола ще се върне в клуба, той увери привържениците, че това може да стане, след като приключат взаимоотношенията му с Манчестър сити през 2025.

"Трябва да го попитате. Понякога все още разговарям с него. Сигурен съм, че той и хората от Барселона биха се радвали да го видят отново", завърши Пике.