Футболистът на Манчестър Сити - Матеус Нунеш, получи ужасяваща контузия при победата с 3:1 над ФК Копенхаген в ШЛ снощи. В една ситуация през второто полувреме португалецът се подхлъзна и се подпря на лявата си ръка. Той веднага започна да жестикулира към пейката, показвайки, че нещо не е наред и впоследствие се оказа, че средният пръст на ръката му буквално се е обърнал назад и става дума най-вероятно за счупване. 
 
Камерите също показаха много болезнената травма, която наложи намесата на лекарите и след това смяната му с Мика Хамилтън. 
 
Медицинският екип на Сити намести пръста, доколкото можа и след това веднага го обездвижи, превързайки го за останалите. Сега му предстоят обстойни прегледи, които ще покажат дали няма да се наложи операция. 
 
Нунеш, който бе привлечен за 53 милиона паунда от Уулвърхемптън миналата година, не е първа опция за Пеп Гуардиола, но все пак е записва често участия, така че травмата му идва в неприятен момент точни преди дербито с Ливърпул, макар че няма потвърждение дали ще се наложи да почива известно време.