Сантиаго Солари започна със стил престоя си в Реал Мадрид. Макар и към момента временен вариант, аржентинецът изглежда се забавлява начело на "белите", качвайки отново усмивки по досега унилите лица на футболистите и феновете на европейския клубен шампион.

За по-малко от 10 дни на кормилото на "Кралския клуб", Солари спечели на три пъти в първите си три двубоя, в три различни надпревари. А най-любопитното е, че го направи без тимът да допусне нито един гол. 

Всичко започна с успех над Мелия с 4:0 в 1/16-финалите за Купата на краля. Няколко дни по-късно "белите" взеха и първата си шампионатна победа от средата на септември насам, надигравайки Валядолид с 2:0 на "Бернабеу". Във вторник вечер пък Солари направи и повторния си дебют в Шампионска лига, този път като треньор (след като печели Купата с Реал през 2002 г. като футболист), с успех над Виктория Пилзен с 5:0.

Така Солари се превърна в едва втория треньор на клуба, който печели първите си три срещи без отборът да допусне попадение. Първият е още един аржентинец -  Луис Карниля, който прави това през 1957 г.

Карниля е начело на Реал между 1957 и 1959 г., превръщайки се в един от най-славните наставници на мадридчани. За два сезона той печели две Купи на Европа и една титла в Ла Лига, с отбор, съставен от митични играчи като Алфредо Ди Стефано, Ференц Пушкаш, Раймон Копа, Франсиско Хенто и Хосе Сантамария.  

Явно на Реал му върви с временните треньори в последно време. Спомнете си само Зинедин Зидан, който замени на пожар Рафаел Бенитес в началото на януари 2016 г., а две години половина по-късно вече бе прегърнал общо 9 трофея, сред които имаше три поредни Купи на Европа и една титла в Испания.

Още по темата:

Кой е Сантиаго Солари и може ли да се превърне в новия Зидан?

Сантиаго Солари инжектира свежест в залинелия гигант

Реал Мадрид и дългата традиция на уволненията в средата на сезона

Солари – четвъртият аржентински треньор на Реал Мадрид