Революционно предложение обмисля УЕФА, което трябва да бъде като контрамярка на идеята за затворена Суперлига, обсъждана от доста време от големите европейски клубове.

Планът предвиджда мачовете от Шампионската лига да бъдат изместени за събота и неделя, а вместо това в делничните дни вторник и сряда да се играят двубои от националните първенства.

Четирите най-големи  европейски първенства – Англия, Испания, Италия и Германия, обаче са се споразумели да не приемат промяната в календара, която иска европейската футболна централа.

Останалите федерации, членки на УЕФА, обаче имат предложение, насочено против големите първенства, като настояват да се премахне директният достъп на по 4 отбора от Испания, Англия, Германия и Италия до групите в ШЛ.

На 3 декември УЕФА ще взезме окончателно решение дали да въведе ВАР още през настоящата кампания или ще се чака идния сезон за това.

Още едно предложение ще бъде обсъждано – дали от 2021 година да се въведе трети евротурнир под егидата на УЕФА. Както е известно, до неотдавна клубните надпревари на Стария континент бяха именно три, но турнирът за КНК бе премахнат.