Барселона ще изиграе най-важния мач за сезона срещу Наполи в елиминациите на Шампионската лига, заяви старши треньорът Шави Ернандес. Първият двубой завърши наравно 1:1, а каталунците ще се борят за първо класиране на четвъртфинал от 2020 г. насам.

"Дали това е най-важният ни мач за сезона? Да, чакаме го с нетърпение. От четири години не сме били на четвъртфиналите и искаме да се класираме. Наполи е отличен отбор и въпреки че в момента не са в най-доброто си състояние, те все пак са шампиони на Италия", заяви той на пресконференция.

Барса е далеч от трофея в първенството, а за Наполи защитата на титлата отдавна приключи. Отборът е седми в класирането на Серия А с цели 31 точки пасив от първенеца Интер. Франческо Калцона пък е третият треньор на шампионите от началото на сезона и след назначението му Наполи е в серия от пет мача без загуба.

"Наполи е в по-добра форма с новия треньор. Той има по-динамичен стил и футболистите се чувстват комфортно в схемата му. Очаквам да играят смело в защита и да пресират високо. За това се изисква много индивидуален талант, но отново - те са шампиони на Италия", продължи Шави.

Барселона пък има някои контузии, като Френки де Йонг и Педри със сигурност пропускат мача. Феран Торес също не е готов да се завърне за Шампионската лига, но Шави се надява да може да го използва срещу Атлетико Мадрид за първенството.

"Отсъстват важни футболисти, но трябва да се справяме и без тях. Според мен в Италия играхме по-добре, а това трябва да се повтори и в реванша. Имаме шанс да се класираме на четвъртфиналите и няма да използваме каквито и да било извинения. Не се страхуваме", завърши той. / БТА