Манчестър Юнайтед постигна резонна победа на старта си в Шампионска лига и надделя над Йънг Бойс като гост с 3:0. Над всички на „Стад дьо Суис” бе Пол Погба, който вкара на два пъти (35’ и 44’) и подаде за третия гол, който дойде от Антони Марсиал в 66-ата минута. Съставът на Жозе Моуриньо респектира опонента с действията си, и макар Йънг Бойс да бе по-настъпателния отбор през първото полувреме, то английският тим стигна до логична победа.

Швейцарският тим стартира далеч по-амбицирано срещата, а атаките на тима тормозеха крайните бранители на Жозе Моуриньо. Десният бек Мбабу вдигна топката в деветата минута към Оаро, който стреля с глава, но ударът му премина встрани на английската врата.

Девет минути по-късно Камара отправи зловещ шут от двайсетина метра, но Де Хеа показа защо е безценен за английския тим и отрази опита за гол. Последва заздравяване в редиците на Юнайтед, който започна да гледа по-смело към вратата на Йънг Бойс, а в 22-ата минута Шоу подаде към Маркъс Рашфорд. Английският нападател намери топката, но тя се отби в гредата. Ситуацията в Швейцария някак придоби логичния си вид, а Пол Погба даде аванс на гостите от Англия в 35-ата минута. Френският полузащитник стреля силно с левия крак от границата на наказателното поле, а ударът му не остави никакви шансове на Давид фон Балмоос и Юнайтед дръпна напред – 1:0.

Късната доминация през първото полувреме за „червените дяволи” продължи, а Люк Шоу спечели дузпа за своите, след като принуди десния бек на швейцарците Мбабу, а Дениз Айтекин посочи бялата точка, макар решението да бе доста дискусионно. Зад топката застана Погба, който с безкомпромистен изстрел         удвои актива на английския тим.

В 66-ата минута низвергнатия в отбора на Юнайтед Антони Марсиал също се записа сред голмайсторите. Правещият невероятен мач Погба премина като на парад през няколко противникови играчи и видя съотборника си вляво. Марсиал стреля и след рикошет топката се озова във вратата на Йънг Бойс за трети път.

До края на мача и Хуан Мата успя да се разпише в последните минути на срещата, но главният съдия отмени попадението, след като испанският футболист е бил в положение на засада. 

В идния кръг на ШЛ Юнайтед приема Валенсия, докато на Йънг Бойс му предстои визита на Ювентус.