В мач от 4-ия кръг на група F на Шампионска лига Манчестър Сити разби Шахтьор с 6:0 и уверено води с актив от 9 точки. Хеттрик за категоричния успех на "гражданите" реализира Жезус, а по веднъж се разписаха Силва, Стърлинг и Марез.

Противно на логиката гостите от Шахтьор организираха опасна атака още в 10-ата минута на двубоя, когато бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораес получи пас от дълбочина и стреля опасно, но Едерсон беше на мястото си. Две минути по-късно Пятов спаси удар на Жезус.

Все пак класата на Манчестър Сити даде резултат и в 14-ата минута "гражданите" откриха резултата. Риад Марез се справи с опеката на бранител на гостите, центрира добре и Давид Силва откри резултата. Десет минути по-късно Сити направи резултата 2:0 след точно изпълнена дузпа от страна на Жезус, след като Рахийм Стърлинг падна в наказателното поле на Шахтьор. Ситуацията беше повече от шокираща, тъй като атакуващият играч на Сити падна сам в наказателното поле без намеса на играч на гостите, но Касай посочи бялата точка.

В 32-ата минута на срещата Кривцов се намеси добре след удар на Жезус, като спаси тима си от трети гол.

Все пак третото попадение стана факт в 49-ата минута, когато Стърлинг се впусна в атака и през централната зона покачи резултата на 3:0. В 72-ата минута след отлична атака и точно изпълнена дузпа Жезус направи резултата 4:0, но това не беше всичко в срещата. В 85-ата минута Гюндоган подаде отлично на Марез, който също се разписа във вратата на Пятов. В добавеното време на двубоя Жезус оформи хеттрика си и фиксира крайния резултат на 6:0.

В другия двубой от тази група Лион и Хофенхайм завършиха 2:2. Гостите играха от 51-ата минута с човек по-малко, след като Нуху беше изгонен, но това не им попречи да вземат 1 точка. Лион поведе с два гола в рамките на 8 минути, Фекир се разписа в 20-ата минута, а Ндонбеле удвои осем минути по-късно. Гостите стигнаха до равенството с два гола през втората част чрез Крамарич и Катржабек.

Сити е лидер в групата с 9 точки, Лион е на второто място с 6, трети е Хофенхайм с 3 точки, а Шахтьор е на 4-ото място с 2 точки.