Полузащитникът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг се извини на главния съдия и Шахтьор Донецк за спечелената дузпа в двубоя с украинците, спечелен от ,,гражданите“ с 6:0 на ,,Етихад“. Възпитаниците на Пеп Гуардиола получиха правото да изпълнят две дузпи от рефера Виктор Касай в срещата от Шампионската лига.

Първата от тях бе при ситуация, в която английският национал се строполи на земята, без да има съприкосновение със съперников състезател. Касай и помощник съдиите се подлъгаха и отсъдиха най-тежкото наказание във футбола.

,,Опитах се да играя с топката и в следващия момент се озовах на тревата“, коментира случилото се Стърлинг. ,,Не мисля, че имаше контакт, грешката бе моя. Спънах се в терена и паднах на земята. Бих искал да се извиня на рефера и Шахтьор“, добави той.

Наставникът на шампионите на Англия Пеп Гуардиола също изказа своето мнение за възникналата ситуация в наказателното поле на украинците. ,,Още в първия момент знаех, че това не е дузпа. Рахийм можеше да си признае, не обичаме да вкарваме от подобни ситуации, в които очевидно сме облагодетелствани от грешно съдийско отсъждане“, сподели испанският специалист.

Победата на Сити над Шахтьор ги приближи до класиране за елиминационната фаза на Шампионската лига. Следващият съперник на ,,гражданите“ във Висшата лига е градският конкурент Манчестър Юнайтед в неделя вечер.