Спартак Москва допусна болезнена загуба, след като водеше с 2:0 до 17-тата минута на като гост на гръцкия ПАОК в първи мач от третия кръг в Шампионската лига. Ивелин Попов бе сред голмайсторите за московчани, след като отбеляза първия гол в Солун, а Куинси Промес удвои, но футболистите на Разван Луческо осъществиха феноменален обрат, като водеха в резултата до 44-ата минута в Солун.

Попадението на Ивелин Попов дойде след чудесна атака отляво, а Зобнин пусна към Попов, който бе на дъгата на наказателното поле и с кинжален удар прониза Паскалакис – 0:1.

Десет по-късно Куинси Промес удвои. Луис Адриано намери съотборника си пред наказателното поле и той стреля силно. Топката рикошира в тяло на бранител на ПАОК и залъга Паскалакис, който не успя да изчисти топката добре и тя с помощта на гредата влетя във вратата – 0:2.

Гръцкият тим успя да осъществи пълен обрат до края на първото полувреме, като Прийович (29’), Лимниос (37’) и Пелкас (44’) „взривиха” атмосферата на „Тумба”.

Зобнин игра с ръка в наказателното поле на гърците в 28-ата минута, а минута по-късно Прийович намали – 1:2.

Осем по-късно Матос центрира хитро към Лимниос, който бе непокрит на дузпата и с елегантен удар преодоля Максименко – 2:2.

В 44-ата минута отново Матос бе архитектът на попадението за гърците. Крилото центрира прострелно отдясно, а вратарят на Спартак не успя да изчисти и топката мина под тялото му. Зад него се появи Пелкас, който необезпокояван осъществи пълния обрат – 3:2.

Холандското крило на Спартак Куинси Промес изпусна дузпа в 71-ата минута, за да може Спартак да се добере поне до равенството.

Реваншът на „Откритие Арена” е на 14 август от 20,30 часа.