Двубоят на Григор Димитров и Миомир Кецманович бе спрян при резултат 6:4, 2:1 в полза на българина. Още след края на първия сет имаше консултации за прекъсване на срещата, но двубоят продължи, само за да се стигне до края на третия гейм от втория сет, когато бе взето решението за спиране на мача. В крайна сметка организаторите решиха, че в срещата няма да може да се доиграе в днешния ден и остава за четвъртък. При евентуална победа Григор Димитров ще изиграе и срещата с победителя от мача Руне - Нагал в утрешния ден.

Григор Димитров имаше проблем с вкарването на първия сервис и до момента има само 61% успеваемост. Но пък, когато влезе в разиграване, вече е достатъчно убедителен със 74% спечелени точки. Григор имаше 7 възможности за пробив, но се възползва само от две. Българинът дори загуби серия от 12 точки в един момент, но успя да се възстанови и да намери ритъма си на игра, за да обърне развоя на мача в първия сет.  

Ето как се разви срещата до този момент:

Първи сет

В третата точка на първия гейм българинът за първи път излезе на мрежата и поведе с 30:15. Кецманович посреща няколко метра зад основната линия. Гейм за Димитров със спечелени четири точки на първи сервис. Вторият гейм започна с дветочки за Димитров, после и три възможности за пробив, от които не се възползва. Кецманович изравни за 1:1 и веднага засили ударите си в опит да потърси пробив. Сърбинът дори поведе с 40:0, а геймът завърши с нова двойна грешка.

Аванс за Кецманович 2:1 гейма, но с пробив в началото на мача.

В началото на четвъртия гейм Григор Димитров изигра първата си къса топка в мача, но бе аут. Последваха два аса на сръбския тенисист и в крайна сметка нов гейм на нула. А чудесните удари на Кецманович продължиха и дори Григор Димитров ги аплодира. Българинът си взе подаването и намали изоставането на 2:3.

3:3, пробив за Григор и изравняване! Стигна се до три възможности за пробив на българина в шестия гейм. При 40:40 Димитров направи страховен удар по правата от бекхенд, а след това и върна пробива - 3:3. След това стана и 4:3 след стабилен стабилен гейм на нула за Григор с два аса и сервис, след който не се стигна до разиграване. Бяха сменени топките, а след това Кецманович извади два поредни удара аут, равенство при 40:40, Хубава къса топка на сърбина му даде предимство и в крайна сметка си взе гейма с добър сервис - 4:4. Последваха два страхотни минаващи удара по двете прави на Кецманович за началото на гейм номер 9. Григор поведе с 5:4, макар че му бяха нужни два геймбола.

6:4, първият сет е Григор Димитров! Началото на десетата част бе с изумителна къса топка за Григор, а хубаво разиграване, в което извади от корта съперника си му донесе аванс от 30:15. За да последва дълго разиграване, спечелено от българина за 40:15. А явно напрежението не се отрази добре на Кецманович и той направи двойна грешка, за да може Григор Димитров да поведе с 1:0 сета.  

Втори сет

Преди началото на втория сет бяха изчистени линиите. Дъждът не бе силен, но все пак бе искано и мнението на тенисистите дали срещата да продължи. Григор Димитров бе широко усмихнат и очевидно в настроение след спечелването на първия сет. Мачът продължи. Паузата явно не се отрази на Григор и той поведе в сета с 1:0. И двамата тенисисти демонстрира технични и точни удари при разиграванията, но в крайна сметка геймът бе взет от Кецманович - 1:1. Малк опо-трудно Григор си взе третия гейм, но все пак повече с 2:1 във втория сет. 

Веднага след това мачът бе прекъснат.