Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович коментира, че се чувства добре след първата си победа на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло с награден фонд 5 950 575 евро.

Джокович преодоля във втория кръг руснака Роман Сафиулин с 6:1, 6:2 и очаква двубой срещу италианеца Лоренцо Музети в третия кръг.

36-годишният сръбски тенисист има две титли от Монте Карло в кариерата, но не успява да спечели повече от два мача в надпревара от последния си трофей през 2015-а насам.

"Усещах се много добре. Мисля, че е коректна преценката на хората, че това е било едно от най-добрите ми представяния, които съм имал от няколко години", каза пред репортери носителят на 24 титли от Големия шлем.

"Монте Карло е първият голям турнир от сезона на клей. Знаете, че не успявах да започна добра в последните шест-седем години. Някак все имам проблеми на този турнир. Но все пак сега това е само началото. Изиграх един мач. Надявам се да набера ритъм и концентрация, и очевидно искам да се представя възможно най-добре", добави още Новак Джокович./БТА