Карен Хачанов се класира за първи път на четвъртфинал на Мастърс-а в Монте Карло, като победи в два сета четвъртия в света Даниил Медведев - 6:3, 7:5. В оспорван и доста равностоен сблъсък имаше изтощаващи разигравания от основната линия. И двамата удряха топката с бързина и дълбочина, но Хачанов беше този, който намери най-доброто си ниво на игра в решаващите моменти, за да се класира напред след един час и 53 минути.

"Загубих няколко мача от него на твърди кортове. На клей все още нямам титла, но имам добри резултати. Двукратен четвъртфиналист съм на Ролан Гарос. Винаги печеля мачове, но не печеля турнири. В известен смисъл смятам, че като цяло моите резултати на клей са по-добри от неговите", каза след мача Хачанов.

15-ият поставен в схемата постигна решаващ пробив в първия сет в осмия гейм, преди да нанесе 11 печеливши удара и да допусне само три непредизвикани грешки във втория сет, за да триумфира в мача.

Подобно на мача срещу французина Гаел Монфис Медведев изпусна нервите си, като в края на първата част хвърли с всичка сила ракетата си към дъното на корта. Това му донесе наказание в началото на втория сет и руснакът така и не успя да се успокои. 

Хачанов вече е достигнал до осем четвъртфинала на турнири от сериите ATP Masters 1000, а победата му срещу Медведев е първата му победа над играч от топ 5 през този сезон. В шест от деветте турнира от сериите Мастърс 1000 той е достигнал до този етап от надпреварата. 27-годишният тенисист, който спечели титлата в Доха по-рано този сезон, ще играе в следващия кръг срещу Стефанос Циципас.