Григор Димитров победи Миомир Кецманович с 6:4, 6:3 от втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Двубоят трябваше да завърши вчера, но поради влошени метеорологични условия бе отложен за днес. Българинът успя да покаже най-добрата си игра и в днескашния ден, като впечатли с няколко отигравания и за около час и половина приключи целият двубой. Гришо чака победителя от двубоя между Холгер Руне и Сумит Нагал, като се очаква българинът да играе по-късно днес със следващия си съперник, но вече на осминафиналната фаза на турнира.

ПЪРВИ СЕТ 6:4


ВТОРИ СЕТ 6:3

Геймът започна равностойно, като двамата тенисисти допуснаха по една грешка в опит да изострят атаките си и се стигна до 15:15. Гришо натисна сервиса на противника и го принуди да сбърка - 15:30. Българинът не успя да матеарилизира предимството си в следващата точка, пропускайки от форхенд - 30:30. Кецманович отново се пропука от бекхенд, докато българинът бе търпелив и се стигна до точка за пробив - 30:40. Димитров се защитаваше добре, но накрая реши да натисне от форхенед, но не успя да намери целта - 40:40. Ас на сърбина - А:40. Гришо допусна грешка от ретур и геймът приключи.

Кецманович опита да смени темпото с къса топка, но не бе прецизен - 15:0. Чудесен сервис на Григор - 30:0. Нов великолепен начален удар - 40:0. Бърз гейм за Димитров след страхотния му сервис.

Гришо показа невероятна защита и скорост, а Кецманович допусна груба грешка на мрежата - 0:15. Добър сервис на сърбина - 15:15. Кецманович бе агресивен в следващите две точки и не остави шанс на съперника - 40:15. Геймът приключи и резултатът бе изравнен.

Григор поведе с 15:0, но после опита къса топка от позиция, от която можеше да вземе по-добре решение, като Кецманович демонстрира скорост и завърши по правата със сетни сили - 15:15. Страхотен сервис на българина - 30:15. Получи се дълго разиграване, в което Гришо предимно атакуваше и притискаше, но накрая сърбинът реагира с невероятен уинър по правата - 30:30. Чудесен сервис на Димитров - 40:30. Нов великолепен начален удар и Григор завърши на мрежата, за да затвори гейма.

Първата ни ракета демонстрира интелекта си на корта, като размина великолепно на мрежата съперника - 0:15. Кецманович не се справи и допусна грешка - 0:30. Сърбинът намери линията, което доведе и до последвалата грешка на Гришо - 15:30. Форхендът на българина бе убийствен и постоянно впечатляваше с още и още скорост, преди Григор да завърши на мрежата - 15:40. Кецманович отрази първата възможност за пробив с чудесен начален удар - 30:40. Димитров атакува от ретур още, след което пласира форхенд по правата, за да атакува пак на мрежата, а Кецманович не съумя да върне топката и пробивът бе факт.

Димитров отново впечатли с пластичност и макар да загуби баланс, успя да завърши от трудна позиция - 15:0. Българинът опита изключително атрактивно отиграване с гръб, но не успя да спаси следващия удар на съперника - 15:15. Страхотен сервис на Гришо - 30:15. Разиграването бе на втори сервис, като Кецманович натисна, а българинът изкара топката в аут - 30:30. Гришо си взе поука и веднага бе отново на мрежата, за да разтегне съперника и да стигне до мачбол - 40:30. Великолепен сервис на българина и Григор Димитров завърши със смач, за да спечели двубоя.