Зоналният съвет на БФС в Пловдив съобщи, че сезон 2020/2021 г. на Трета лига - Югоизточна група ще започне на 8/9 август 2020 г.

Също така бяха обявени и имената на три отбора от областните групи , които придобиват право на участие в състава на Трета лига. Това са :
1. ПФК "Спартак Пловдив 1947" (Пловдив)
2. АФК "Хасково" (Хасково)
3. ФК "Верея" (Стара Загора)

Интересното е, че това е друга съдебна регистрация на печално известния отбор на Верея (Стара Загора), който беше изваден от Първа лига заради поредица от сигнали от УЕФА за уредени мачове. След това тимът трябваше да слезе във Втора лига като изпаднал, но това не се случи. Паралелно с това в областната група на Стара Загора започна участието си нова Верея, която към прекратяването на първенството заемаше 3-а позиция в класирането. 
Въпреки това тимът от старозагорския квартал "Кольо Ганчев" е включен в Трета лига.

Във връзка с предварителната подготовка на първенството в Трета лига - Югоизточна група, сезон 2020/2021 година, ЗС на БФС - Пловдив съобщава, че отборите участници в групата, които до момента са били нейни членове, следва в срок до 30 юни, вторник, да попадат официална заявка за участие в първенството.