Верея ще обжалва наказанието, наложено от Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС), обяви клубният президент Християн Първанов.

Старозагорци бяха извадени от Първа лига заради получени множество сигнали от Европейската футболна асоциация (УЕФА) за опити за манипулиране на мачове.

"Наехме адвокатска кантора, която ще поиска днес или утре документите, за да обжалваме. Трябва да преценим дали има смисъл от това обжалване и какъв може да бъде крайният резултат. Не съм запознат в детайли с правилника на футболния съюз", заяви Първанов.

"Вариантите за бъдещето не са много - да играем в Б група или в Трета лига. И двата са възможни. Ние искаме да останем в професионалния футбол, но ще видим как ще се развият събитията. За мен това е кампания и срещу БФС, и в частност към президента на БФС г-н Михайлов. Явно, за да се изложи българския футболен съюз", смята Християн Първанов.

"Какво да ви кажа като не е имало такива китайски инвеститори? Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Има разследване от прокуратурата и ни бяха изпратени четири имена, за които бяхме попитани дали познаваме. Това не е така. Бизнес партньори не сме имали. Имахме футболисти и треньор, докарани от мениджърска компания. Не мога да ви кажа кой, след като не съм взел разрешение. Това е голяма компания. Ако намерите някой, който да каже, че аз съм контактувал с китаец, аз съм готов да застана пред вас. В нито един момент собствеността на клуба не е сменяна", добави президентът на Верея на пресконференция.

"Прокуратурата ни е потърсила, ние сме отговорили, но това беше на полусезона. Надявам се и на нас да ни бъдат предоставени документите от БФС", заяви Първанов.

"Ние научихме от медиите и преди това не сме знаели (за такива връзки). Не знаем колко са сигналите, на нас никой не ни ги е показал. Бяхме и глобени с 5 хиляди лева за нещо, което не знаем", продължи той.

"Митичните инвеститори според мен са легенда на журналистите. Гледах интервю на г-н Демирев, който шикалкавеше за инвеститори и собственици. Финансирането винаги е било от наши фирми, спонсори и партньори", коментира Християн Първанов. /БТА

От Верея отговориха: Ще обжалваме и ще съдим БФС!

СТК: Мачовете на Верея до края на сезона няма да се играят