Два мача на Верея от Първа лига със съмнения за "черно тото". Районната прокуратура в Стара Загора откри досъдебно производство срещу клуба.

Първият сигнал касае мача на Верея срещу ЦСКА на 9 декември 2018-а, когато "червените" спечелиха на "Трейс Арена" с 1:0 с попадение на Тиаго Родригес.

Надежда Велчева - говорител на Районна прокуратура - Стара Загора коментира по темата: "Налице са данни и съмнения, че е била предложена облага на някой, на когото не му се полага, с цел да се повлияе на резултата на това спортно състезание."

Другият мач, попаднал под прицела  на УЕФА, а в последствие и на Районната прoкуратура, е двубоят Берое - Верея на 25 ноември 2018-а, завършил с победа 6:0 в полза на домакините.

"И за футболната среща с ЦСКА, и за тази Берое, са налице данни, че е имало залагания и са изплатени печалби”, добави Велчева.

"Ще се провери дали са замесени играчи от единия отбор или играчи от двата отбора или става въпрос за манипулиране на среща на по-високо ниво”, заяви още Надежда Велчева.

Обект на разследване ще бъдат и мачове на Верея от подготвителен лагер в страна от Европейския съюз.

Районната прокуратура в Стара Загора ще наблюдава разследването срещу Верея

Верея отрече за китайски партньори и съзря атака срещу БФС