БФС ще покани четирите отбора, които завършат на 2-о място в четирите регионални Трети лиги за участие в баражи, чрез които да се определи кой ще заеме мястото на Верея (Стара Загора) във Втора лига.

Старозагорци вече бяха изхвърлени от Първа лига заради пет съмнително проведени мача, като БФС получи сигнали от интегрити-офиса на УЕФА за нерегламентирано финансиране на ФК Верея от страна на китайски граждани, свързвани с международни синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, както и граждани на бившата ОНД, разследвани за манипулиране на футболни срещи на местно ниво.

За момента Верея е във Втора лига, но най-вероятно няма да покрие лицензионните изисквания. А и самият президент Християн Първанов обяви, че тимът ще се премести в Трета дивизия. Така освободеното място ще бъде попълнено с баражи.

БФС ще изиска от зоналните съвети по места да представят заявки за участие в тези баражи.

В момента на 2-ите позиции са Янтра Габрово (Габрово) в Северозападната Трета лига, Суворово 1 в Североизточната, Оборище (Панагюрище) в Югозападната и Созопол в Югоизточната дивизия. Единствено панагюрци са наясно, че няма как да бъдат изместени от 2-ата позиция.

Останалите тимове все още имат шанс да се преборят за директно влизане във второто ниво, а също така могат и да се сринат от второто място надолу.

Ако три или и четирите втори отбора подадат заявки за участие, ще се тегли жребий за полуфинали и финален бараж в един мач.

Ако само два отбора изявят готовност и са подготвени финансово и организационно за Втора лига, то те ще се срещнат в една среща на неутрален терен.