Предстоят да се изиграят и последните два мача от шестандесетинафиналите за Купата на България, след които ще бъдат ясни всички осминафиналите в турнира.

Носителят на трофея от предходната кампания стартира защитата в Благоевград срещу Пирин. Срещата е с начелен час 19.00 и ще може да бъде следена с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В същия начален час Спартак Варна приема Верея в морската ни столица. За да стигнат до този етап варненци елиминираха по пътя си Севлиево.

Припомняме, че на този етап интригата се решава в един двубой. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а ако ремито се запази и в тях, се стига до изпълнение на дузпи.

След края на тези два мача ще бъдат ясни всички осминафиналисти. За следващия етап вече се класираха Левски, ЦСКА, Лудогорец, Берое, Витоша Бистрица, Дунав Русе, Ботев Пловдив, Черно море, Черноморец Балчик, Септември София, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Етър Велико Търново и Струмска слава.

Очаква се жребият за следващия етап във втория по престиж турнир в страната ще се тегли в петък, 28 септември от 11 часа в Националната спортна база в Бояна.

Четвъртфиналистите отново се решават в един мач. При равенство в редовното време се играят продължения, ако и в тях не бъде излъчен победител, се стига до изстрелите от бялата точка. Осемте мача от този етап ще се изиграят между 30 октомври и 1 ноември. Домакин е отборът, изтеглен първи на жребия.