Победата на Ботев Пд в турнира за Купата на България изпрати отбора на Верея в бараж за едно място в Лига Европа, а плейофът на този тим срещу „канарчетата“ отпадна.

Сега по релегламент е ясно: баражът за ЛЕ ще противопостави старозагорци на третия в класирането. Един измежду Левски и ЦСКА, тоест, трябва да играе в София в един мач с Верея за място в Лига Европа.

Но! Тук идва едно голямо НО!

Вечното дерби вече става на кръв, какво ни чака още?

Какво се случва, ако някой от двата гранда ЦСКА или Левски не вземе лиценз? Или пък и двата? Има го в картите, както се казва. Има и слухове, настоятелни специално за „червените“, които никой засега нито потвърждава, нито отхвърля. Има и някаква логика това да се случи, но ние няма да коментираме ДАЛИ, а АКО това стане факт.

Ако един от двата отбора – на второто или третото място в класирането, не получи евролиценз, то тогава по Наредба Верея трябва да играе срещу следващия в класирането – тоест четвъртия. А може и срещу петия, ако и двата тима отгоре не са взели лиценз.

И продължаваме с „НО“-тата. Лицензионната комисия се очаква да обяви решението си на 31 май. Тоест тогава ще разберем дали ще се стигне до подобен казус. Евентуално потърпевшият клуб има едноседмичен срок за обжалване и твърде вероятно и нормално е да се възползва от него. Едноседмичен! А баражът има конкретна дата на провеждане и тя е 4 юни, или 5 дни след първото решение на Лицензионната комисия. Тоест срокът за обжалването няма да е изтекъл.

И да не говорим, че е твърде възможно да чакаме и становището на УЕФА най-малкото по въпроса: „Има ли забрана за една или три години за ЦСКА като нов клуб да играе в евротурнирите?“ Нямаме категоричен отговор по този въпрос, засега.

Далеч по-малък проблем е това, че Верея игра за последно на 20 май, а после ще трябва да излезе на терена на 4 юни. Две седмици – без игра!А пък то след това няма и време за бараж – националите гостуват на Беларус на 9 юни.

Така че: Какво се случва с баража, с кого ще играе Верея?

- Ще играе срещу третия в класирането, ако всичко с лицензите е нормално и всички проблеми се разминават с действителността

- Ще играе ЕВЕНТУАЛНО срещу отбор с отнет лиценз, което обжалва, и впоследствие ще разбере дали ще представлява или не България в Лига Европа

- Ще играе срещу четвъртия или петия в класирането, ако при отнет лиценз на втория или третия /или и на двата/ няма обжалване на решението.

Ама казусче се оформя!


Сподели изживяванията си с GONG.BG! Направи ни съпричастни на твоите емоции, като споделиш видеа и снимки в социалните мрежи с #gong.

GONG.BG ти гарантира, че заснетите от теб кадри ще попаднат в страхотна видео компилация, която ще се появи на сайта броени часове след зрелището.
Не забравяй - #gong!