Отборът на Берое приема аутсайдера Верея в мач от 16-ия кръг на Първа професионална лига.

Двубоят е от 15:00 часа.

Следете развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Можете да гледате пряко двубоя в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA и по телевизия DIEMA SPORT.

В първия мач между двата тима през сезона "зелените" взеха успеха с 2:0 на "Трейс Арена" след попадения на Райнов и Камбуров, който тогава вкара своето №200 в елита на българския футбол.

Тимът на Берое е четвърти във временното класиране в Първа лига с 27 точки, на 1 пред петия Ботев. Отборът на Верея пък е последен, 14-и в подреждането без победа до момента и с едва 4 точки.

Единственият контузен за домакините е централният защитник Ерол Алкан.

Верея е в криза след четири поредни загуби и едва 4 спечелени точки от началото на сезон.

Билел Малек се завръща след наказание за "сините" от Стара Загора.

Любопитни факти преди срещата:

• Мартин Камбуров е вкарал точно половината от всичките 8 гола на беройци във вратата на градските си съперници, но всичките бяха отбелязани на стадиона на Верея „Трейс Арена” в старозагорския квартал „Колю Ганчев”.

• Берое и Левски са единствените отбори, които още не са губили в досегашните си по 7 домакинства от началото на сезона.

• В миналия кръг срещу Лудогорец нападателят Алфредо се появи за първи път като титтуляр н състава на беройци, след като при предишните си 9 мача в първенството бе използван все като резерва.

• Верея вкара само един гол в досегашните старозагорски дербита в елита, но това бе достатъчно за единствената победа на верейци над по-именития си градски съперник с 1:0 на 1 декември 2016 г.

• Всичките си 4 точки през сезона досега Верея взе с равенства при своите домакинства и то срещу отбори извън сегашния Топ 6.