Ботев Пловдив победи с 1:0 Верея във втората си контрола от предсезонната подготовка. Двубоят се игра при силен дъжд на стадиона на "канарчетата" в кв. Коматево. 

В първия си спаринг възпитаниците на старши треньора Николай Киров се наложиха с 4:0 над Ботев Гълъбово.

Домакините започнаха по-активно и във втората минута Тодор Неделев стреля опасно, но прати топката в аут. Три минути по-късно Густаво Афонсо стреля отблизо в тялото на вратаря. Гостите постепенно изравниха играта и погледнаха по-смело къв вратата на "канарчетата", но в 23-ата и 26-ата минута нападателите им отправиха неточни удари. 

В 31-ата минута Тодор Неделев с дълъг пък от 40 метра прати топката в наказателното поле на противника, там Филип Филипов се добра до топката, но я прати в напречната греда. 

"Канарчетата" започнаха по-активно и второто полувреме и в 51-вата минута бразилецът Филипе Бризола нахлу опасно в полето на гостите, но топката му бе блокирана. Пет минути по-късно Кристиан Добрев проби майсторски, подаде на Густаво Афонсо, който стреля в страничната греда. 

В 65-ата минута Густаво Афонсо изпълни пряк свободен удар, топката попадна в Димитър Пиргов, който с глава я прати във вратата на съперника, отбелязвайки единствения гол в срещата. 

В 81-ата минута Кристиан Добрев подаде на Филипе Бризола, но ударът му се оказа неточен. Четири минути по-късно Серкан Юсеин получи травма и напусна терена. В 88-ата минута Филип Бризола отново пропусна от чиста позиция./БТА