Отборът на ЦСКА разгроми с 5:1 Верея в среща от 29-ия кръг на Първа професионална лига, Първа шестица. След двете поредни поражения – от Лудогорец в първенството и от Левски в първия мач от полуфиналите за Купата, „червените” взеха важни три точки в борбата за титлата.

ЦСКА вече има 69 точки. Лидер в класирането със 72 точки е Лудогорец, който към момента е с мач по-малко, преди да е играл с Левски.

Тимът на Верея остава последен в Първата шестица, като е с 35 точки в актива си. Старозагорци нямат спечелена точка и отбелязан гол от началото на втория етап в шампионата.

„Червените” излязоха в състав, повлиян от проблемите с контузии в техния лагер, но въпреки това доминираха срещу съперника си. С по два гола се отличиха Роланд Алберг и Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев бе точен от дузпа, а дебют за първия тим на ЦСКА в Първа лига направи 17-годишният Валентин Антов, който влезе като резерва. За Верея се разписа влезлият като резерва Мохамед Шемлал.

Домакините можеха да открият още в 8-ата минута, когато Станислав Манолев изпълни отлично пряк свободен удар от далечно разстояние, но удари напречната греда.

Най-дискусионното положение в двубоя бе в 14-ата минута, когато Александър Дюлгеров се размина с изгонване. Дюлгеров фаулира играч на Верея, който можеше да се откъсне в атака. Реферът Ангел Ангелов отсъди нарушение, но не показа картон, който можеше да е втори жълт и съответно вчервен, тъй като Дюлгеров вече имаше жълт картон от преди няколко минути.

Трябваше ли Дюлгеров да бъде изгонен?

ЦСКА успя да открие резултата в 17-ата минута. Роланд Алберг реализира за 1:0. Станислав Манолев центрира отдясно в наказателното поле и Алберг засече отлично за 1:0 в полза на домакините. Две минути по-късно „червените” имаха нов шанс, но Тиаго Родригес не се възползва.

Раул Лое не успя да намери добре топката след центриране на Станислав Манолев в 21-ата минута.

В 25-ата минута  Валери Домовчийски стреля към вратата на домакините, но ударът му бе неточен.

Вторият гол за „червените” дойде в 30-ата минута. Божидар Чорбаджийски реализира красив гол с глава, засичайки центриране на Тиаго Родригес в наказателното поле на Верея за 2:0. В първата минута на добавеното време на първото полувреме ЦСКА покачи на 3:0. Бодижар Чорбаджийски вкара за ЦСКА, засичайки центриране от ъглов удар на Роланд Алберг.

Десподов аут за ЦСКА до края на сезона?

Домакините продължиха да доминират през второто полувреме, като в 52-ата на двубоя „червените” покачиха на 4:0. Роланд Алберг получи от Рафаел Енрике и успя да преодолее стража на гостите Пламен Колев за нов гол в полза на "червените".

В 72-ата минута Денислав Станчев стреля не лошо към вратата на Верея, но му липсваше достатъчно точност.

ЦСКА иваше нов шанс в 79-ата минута. Божидар Чорбаджийски вкара топката в мрежата на Верея, но бе маркирано нарушение на играча на ЦСКА и голът не бе зачетен.

Верея върна едно попадение в 83-ата минута. Денислав Станчев се възползва от грешка на Черниаускас, който подаде към него. Станчев пусна към Мохамед Шемлал, който реализира за 4:1.

В 86-ата Антон Огнянов стреля право в ръцете на Витаутас Черниаускас от пряк свободен удар.

Три по-късно реферът Ангел Ангелов отсъди дузпа за „червените”за нарушение на Здравко Илиев срещу Стойчо Атанасов. Станислав Манолев бе точен от бялата точка и така в първата минута на добавеното време той оформи крайното 5:1 за ЦСКА.

Стартовите състави:

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Жеферсон Телес, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто, Роланд Алберг, Станислав Манолев, Раул Лое, Енрике Рафаел, Тиаго Родрикес, Александър Дюлгеров

Верея: Пламен Колев, Здравко Илиев, Илия Мунин, Иво Иванов, Костани Слаев, Георги Андонов, Юлин Ндонг, Венцислав Бенгюзов, Валери Домовчийски, Денислав Станчев, Венцислав Христов