Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи две имуществена санкция на Верея в размер общо на 15 000 лева.

Първата е от 10 000 лева. Причината за нейното налагане е, че новият наставник на тима Олександър Севидов, който все още няма подписан договор, е бил на скамейката в мача с Лудoгорец от 21-ия кръг на Първа лига, завършил при 0:0. Украинецът се е легитимирал на пистата с баджа на бившия треньор на тима Небойша Лекич.

Отделно от санкцията за клуба, на самия Севидов е наложена глоба в размер на 1000 лева. 

Допълнително Дисципът санкционира с 5000 лева старозагорския клуб на база сезиране от Експерт по почтеността в БФС на основание чл. 46, ал.6, б) и в). от Дисциплинарсния правилник. Съгласно въпросния текст от нормативния документ, когато в БФС постъпи официално уведомление от УЕФА в рамките на състезателния сезон за сериозни съмнения за участие на дадем отбор в манипулирани мачове за първенство, Купа, Суперкупа и други, въпросният тим се предупреждава или наказва, като при трето уведомление замесеният отбор се наказва с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева, каквато е наложена и на заралии.

Междувременно по-рано възникнаха спекулации, че на Верея може да бъде присъдена служебна загуба в мача с Лудогорец заради това, че в групата е имало повече от допустимата бройка играчи извън Европейския съюз. В крайна сметка обаче, това провинение не бе потвърдено.

В срещата с шампионите за заралии участие са взели само трима футболисти (каквато е допустимата квота) извън ЕС. Това са Мачадзе, Денис Василиев и Серги Рудика. Другите двама - Дмитрий Иванов и Шота Гвзава - са оставени извън групата.

Ето и решенията на Дисципа:

За ръководене на отбор без правоспособност, на основание чл.34, ал.8 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Олександер Севидов – ФК „Верея“ Стара Загора с глоба в размер на 1000 лева.

За допускане на лице, което е без правоспособност да ръководи отбор на основание чл.34, ал.8 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Верея“ Стара Загора с имуществена санкция в размер на 10000 лева.

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Верея“ Стара Загора с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

Здравков: Сами сме си виновни, трябваше да вкараме