Дунав няма търпение да се завърне у дома след още един лош резултат при визита – този път срещу Етър.

Тежкото поражение във Велико Търново прати „драконите“ на предпоследния позиция във временното класиране и бе пето поредно за русенци като гост – наставникът Людмил Киров все още чака първата си точка извън Русе.

На „Градския стадион“ в Малката Виена обаче ситуацията е различна – „драконите“ спечелиха 14 от 15-те си точки до момента пред собствена публика, а единствените отбори, които спечелиха там, бяха първите три тима – в класирането (Лудогорец, ЦСКА и Левски) и Етър.

В Русе пристига единственият отбор под Дунав в класирането. Верея е с 10 поражения от 10 визити, само три отбелязани гола като гост и по повече от 3 допуснати средно на мач извън „Трейс Арена“. И въпреки това ситуацията в старозагорския тим изглежда по-оптимистична, след като изцяло промененият отбор удържа нулево равенство срещу шампиона Лудогорец.

Срещу разградчани на старта на футболната пролет в титулярния състав на Верея имаше само трима футболисти, които бяха в отбора и през есента – старозагорци са и с нов треньор – Александър Севидов, а първият българин, който се появи в игра, бе Станислав Маламов като смяна 10 минути след почивката.

С контузии след сблъсъка с Лудогорец са Маламов и Бранислав Василиевич, които няма да пътуват до Русе, а под въпрос е младият Денислав Станчев.

Въпреки че е фаворизиран преди двубоя, Дунав има един-единствен успех срещу Верея в последните шест мача помежду им във всички турнири, половината от които бяха спечелени от старозагорци. А сега домакините ще трябва да се справят в отсъствието на Христо Попадийн, който е наказан, след като на „Ивайло“ получи петия си жълт картон от началото на сезона. Съмнителна е появата на дебютиралия срещу Етър Александър Исаевски, който се принудително заменен. Добрата новина обаче е свързана с лидера на дефанзивната линия Мартин Ковачев, който се завръща след изтърпяна санкция, а именно той изравни резултата късно в първата среща с Верея през сезона – равенството 1:1 на „Трейс Арена“.