Първият и последният в група А на втората осмица в Първа лига откриват плейофната фаза на шампионата днес. Това са тимовете на Етър Велико Търново и Верея Стара Загора.

Двубоят на стадион „Ивайло” започва в 17,30 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, a в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата минута по минута.

По време на паузата в първенството заради националните тимове, отборът на Верея отново окупира заглавията, но и този път акцентът бе отрицателен. Цели 12 играчи и треньорът на старозагорци напуснаха, а в този си вид тимът на Верея остава истинска загадка.

В лагера на Етър също бе интересно, след като Красимир Балъков бе замесен в редица спекулации, които го свързваха с националния отбор на България. В крайна сметка информациите се оказаха неверни и той остава начело на „болярите”.

Бала успя да изведе тима си до едно от най-добрите му представяния. Етър заема 7-ото място след края на редовния сезон, а за последно е завършвал по-нагоре в подреждането в елита през сезон 1993/94 г., когато бе шести.

Последваха 6 сезона, в които "болярите" финишираха в долната половина на таблицата. Освен това, за 26 кръга Етър събра точно толкова точки - 40, колкото за целия минал сезон, в който изигра 36 мача и завърши 11-и в крайното класиране.

Всички погледи отново ще са вперени в Даниел Младенов от състава на "виолетовите". Той вкара 4 гола в първенството след зимната пауза. Повече от него постигна единствено Али Соу (ЦСКА) – 6.

Колегата му Милчо Ангелов пък е пред своя стотен мач в елита, като дебютът му бе за Черноморец на 10 март 2013 г. при загубата с 0:2 от ЦСКА и затова този мач също ще е по-специален за него.

Колкото до Верея, тимът загуби два пъти на стадион „Ивайло” през настоящия сезон – 0:1 във втория кръг на първенството на 27 юли м.г. и 0:3 за Купата на 31 октомври 2018 г.

Тимът е в ужасна криза и вече над година мина от последната победа на верейци в първенството – 1:0 над Славия в София на 8 март 2018 г. Оттогава насам балансът на тима е 7 равенства и 31 загуби.

Головата суша за старозагорци продължи точно 807 игрови минути, преди Нуно Рейш от Левски да си отбележи автогол в последния кръг на редовния сезон. Предишното попадение за тима бе в 17-ия кръг на 1 декември м.г. при 2:2 с Локо Пд у дома.

Дали падението на Верея ще продължи? Въпросът изглежда реторичен, но все пак предстои да научим отговора му съвсем скоро.