Етър Велико Търново постигна минимална победа над последния в класирането в Верея с 1:0 в среща от 15-ия кръг на Първа лига. На стадион „Трейс Арена“ единственото попадение бе дело на албанеца Флоран Боджадж в 84-ата минута. През целия двубой гостите направиха редица пропуски, но в крайна сметка настоятелността им се възнагради.

След този успех Етър се доближи до „първата шестица“ на шампионата, след като се изравни по точки с шестия Черно море – по 21 т.

Верея - Етър

източник: Марин Бонев, Lap.bg

Верея, от своя страна, записа трета поредна загуба в шампионат, което оставя тима на последното място с актив от едва 4 т. (4 равенства и 11 загуби).

Срещата противопостави същите съперници, които преди десет дни спориха помежду си за Купата на България. Тогава битката беше във Велико Търново и "болярите" взеха убедителния успех с 3:0 и се класираха на 1/4-финалите.

Първата част мина изцяло под диктовката на гостите. Шутове на Сърмов и Мане излязоха в аут, докато Боджач затрудни Георгиев с мощен шут с левия крак Герогиев в 13-ата минута на двубоя.

В 29-ата минута От Етър поискаха дузпа след удар на Димо Атанасов, който се отби в тялото на Курупис. Бранителят на домакините бе в наказателното си поле, но съдията не посочи "бялата точка".

Верея - Етър

източник: Марин Бонев, Lap.bg

Още с първата и атака през втората част Етър бе близо до гол. В 49-ата минута Никола Колев бе близо до това да открие резултата след хубава многоходова атака на Етър. Той се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Верея, но ударът му прехвърли вратата на Георгиев.

В 57-ата минута домакините пропуснаха страхотен шанс за попадение. Здравко Илиев нахлу в наказателното поле на Етър и пусна успореден пас към Дино Мартинович. Той обаче се размина с топката на метри пред вратата на Иванов.

10 минути преди края на двубоя Флоран Боджадж пропусна нов страхотен шанс за Етър. Той бе намерен сам в наказателното поле на домакините, след подаване на Димо Атанасов отляво, но ударът му с глава бе крайно неточен. .

В крайна сметка гостите трябваше да чакат до 84-ата минута, когато пас на Стоянов намери Боджадж в наказателното поле на Верея. Албанецът се освободи от опеката на съперников състезател и с премерен удар в обратния ъгъл донесе победа на своя тим.

Верея - Етър

източник: Марин Бонев, Lap.bg

Състави:

Верея: Георги Георгиев, Здравко Запрянов, Иво Иванов, Теофилос Коуроупис, Томаш Косут,  Денис Василиев, Симеон Мечев,  Ндомбоу Александер, Емил Йоргенсен,  Дино Мартинович, Милан Вушорович.

Етър Велико Търново: Христо Иванов, Крум Стоянов, Пламен Гълъбов, Румен Руменов, Флорент Боджадж, Димо Атанасов , Георги Сърмов, Велко Батрович, Аласана Мане, Артьом Артюнин, Никола Пейчев Колев.

Стадион: Трейс арена

Съдия: Неделчо Гаджалов