Верея и Етър затварят съботната програма в Първа лига с битката помежду си на стадион "Трейс Арена" в събота. Двата тима ще кръстосат шпаги от 17:15 часа в първия ден от уикенда.

Този мач е можете да гледате директно в ефира на NOVA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и в ефира на Дарик.

Този мач противопоставя същите съперници, които преди точно десет дни спориха помежду си за Купата на България. Тогава битката беше във Велико Търново и "болярите" взеха убедителния успех с 3:0 и се класираха на 1/4-финалите.

Сега обаче битката е със съвсем различен заряд. Верея няма победа вече 25 мача и от 8 март тази година не е усещал вкуса на успеха. И сега надеждите на момчетата на Небойша Миличич са да прекъснат тази черна серия.

Илия Мунин е отсъстващ от състава на домакините, защото разтрогна договора си по взаимно съгласие през седмицата. Миличич продължава да работи с изключително съкратена група.

Колкото до великотърновци, те ще бъдат без контузения Даниел Младенов, а под въпрос до последно ще е централният защитник Венци Василев. За неговото участие ще се решава в последния момент.

Въпреки тяхната липса, "болярите" влизат като фаворити в мача. Просто защото Верея загуби и двата си сблъсъка с "виолетовите" през сезона.

В търновския клуб могат да разчитат и на юношата на Барселона Аласана Мане, който в миналия кръг стана третият футболист на тима през сезона, отбелязал голове в два поредни мача след Румен Руменов и Даниел Младенов.

А освен всичко, защитата на етърци се доказва като желязна, което ще затрудни максимално трудно бележещия тим на Верея. Причина за такъв извод дава фактът, че откакто се завърна в елита през 2017/18 г. Етър допусна повече от 3 гола само в 3 от срещите си, всичките срещу Лудогорец – 0:4 и 0:6 през миналия сезон и 1:4 в предишния кръг.

Тимът на Красимир Балъков трябва само да внимава, да не допусне първи гол. Защото Етър загуби всяка от шестте си срещи досега, в която допусна съперникът му да поведе първи в резултата.

Тимът не осъществи нито един обрат – пълен или частичен, като загуби 4 точки от печеливши позиции (при 1:1 срещу Черно море и Берое). Но срещу съперник като Верея е по-вероятно великотърновци да са на печелившата страна.