Наставникът на Верея Илиан Илиев прие равния резултат в гостуването на Локомотив Пловдив, въпреки че дълго време отборът му водеше с 1:0, а съперникът изравни с доста спорна дузпа. Според него, ако всички точки от мачовете, в които тимът му е бил ощетен, са били спечелени, старозагорци са щели да бъдат трети в класирането. 

"Ако смятам едната точка с Левски, тук още две, щяхме да сме трети. Шефът на съдиите се извини на доста отбори, а на нас дори не се извини. Не мисля, че съдията беше убеден. В последно време се коментира, че съдията зад аутлинията не взима решения и може би сега е искал."

"Със сигурност тази година отборът ни е ощетен в доста случаи, но важното е, че футболистите влагат доста усилия. Играеш за победа, а и е трудно се променя манталитет на отбор, който за 26 мача е нямал победа навън, а сега взехме 16 точки като гости", заяви Илиев пред DIEMA SPORT. Той анализира и представянето на тима на "Лаута".  

"Дали е справедлив, или не е, резултатът се е получил и трябва да го приемем. Искахме да победим, но факт е резултатът. Нашите футболисти се вложиха максимално, може би трябваше да търсим втори гол, когато вятърът беше с нас."

"Като се обърнахме вече срещу вятъра, Локомотив имаше териториално преимущество. Нямаше положения пред нашата врата, но ни костваше много усилия. Справихме се добре, трябваше в последните 30-ина метра да действаме по-добре. Не сме доволни, че не победихме, но е факт и се надявам последния мач да го изиграем сериозно и да се поздравим с три точки, които ще са ни важни", добави Илиев и говори за смяната на темпото от страна на противника. 

"Смениха темпото, смениха схемата, влагаха се доста, всяко единоборство предизвикваше доста болка. Имахме няколко опасности и можехме да завършим по по-добър начин мача си", завърши Илиев.